Oldal kiválasztása

Büntetések az utakon

Szerző: | 2024-10-07.

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon. Jelentős büntetésre számíthat, akit mobilozáson kapnak. A rendőrök 2024. október 7. és október 13. között fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak Magyarország közútjain, a mobilhasználatot figyelik – írja a Police.hu.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) „Focus on the road” „Figyeld az utat!” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez, ahogy az elmúlt években is, csatlakozott a magyar rendőrség.

Bár a baleseteknél a mobilozás szinte bebizonyíthatatlan, éppen ezért nem tudni pontosan, hogy Magyarországon mennyi baleset történik miatta. Az Amerikai Egyesült Államokban a szakértők szerint nagyjából 660 ezer autós foglalkozik a telefonjával vezetés közben, a halálos baleseteknek pedig 9 százalékában játszik szerepet az, hogy a sofőr a mobilját nyomkodta.

Éppen ezért is fontos az új razzia, amiben a rendőrök Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrzik majd. Persze, nem csak a mobil vonhatja el a sofőr figyelmét, ezért minden olyan magatartást is néznek, amely vezetést veszélyezteti.

Az Európai Unió országaiban tilos vezetés közben kézben tartott telefont használni, így Magyarországon sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett a használata. A mobilozók súlyos tízezreket kockáztatnak, akár 50 ezer forintra is büntethetik azt, aki telefonál vezetés közben.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Fut a Füred

2024-10-17. 13.30 Tagore sétány

Futás a sétányon.

Hírek, Agora

Hírek

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Szerettem vonatozni

2024.10.05.

Én 4 óra 30 percig utaztam Balatonfüred Bp között. Székesfehérváron lekéstük a délipartról érkezö express vonatot és nem volt mozdony!…

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart