Oldal kiválasztása

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület

Szerző: | 2024-10-14.

Megtartotta alakuló ülését a város új képviselő-testülete. A polgármester mellett 11 képviselő dolgozik a városért, közülük nyolcan egyéni jelöltként, míg hárman a kompenzációs listákról jutottak be a testületbe. A grémium az alaptörvény értelmében ezúttal kivételesen 4,5 évre, 2029 tavaszáig kapott mandátumot.

A hivatalos választási eredmények alapján a város polgármestere dr. Bóka István (Fidesz-KDNP). A 2002 óta hivatalban lévő polgármester a hatodik ciklusát kezdi meg.
A megválasztott testületben három új képviselő kapott mandátumot. A Fidesz hat, a MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek kettő, a Mi Hazánk egy képviselőt ad, két képviselő pedig függetlenként jutott a testületbe.
Egyéniben mandátumot szerzett képviselők: Molnár Judit (Fidesz-KDNP), Pálffy Károlyné (Független), Illés Hajnalka (Fidesz-KDNP), Böröcz István (Fidesz-KDNP), Gáspár Ákos (Fidesz-KDNP), Holczer András (Fidesz-KDNP), Kuti Rezső (Fidesz-KDNP) és Kutas Bendegúz Árpád (Független).
Kompenzációs listán bejutott képviselők: Szabó Miklós Zoltán (Mi Hazánk), dr. Szalai Gábor (MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek), Nagy Jenő (MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek).

Az ünnepélyes eskütétel után Bóka István köszöntőjében kiemelte: nehéz volt az elmúlt öt év, több váratlan eseménnyel, köztük egy világjárvánnyal kellett szembe nézni, de most lát rá esélyt, hogy egy kiszámítható környezetben végezhessék el az önkormányzati munkát.

– Nagyon bízom benne, hogy most végre nyugodt, kiszámítható feltételek mellett dolgozhatunk. Erősítenünk kell Balatonfüred térségi szerepét, minél több éves, lehetőleg a turizmustól független, munkahelyet kell teremtenünk és növelnünk kell az önkormányzati bérlakások számát. Minden képviselőtől együttműködést kérek, én is nyitott vagyok minden jobbító javaslatra, hiszen rajtunk múlik, hogy milyen lesz a város közszolgáltatásának a színvonala. Minden eszközzel és minden erőmmel azon leszek, hogy az adott keretek között a legmesszebb tudjunk eljutni – fogalmazott Bóka István.

Az ünnepélyes alakuló ülésen titkos szavazással megválasztották a város alpolgármestereit. A polgármester javaslatát elfogadva, a testület Gáspár Ákost és Holczer Andrást választotta meg alpolgármesternek.

Megválasztották az önkormányzati bizottságok vezetőit illetve tagjait is.
A Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság elnöke: Nagy Jenő.
Tagok: Molnár Judit, Böröcz István, külsős tagként: dr. Csákvári Tamás és dr. Kováts Sebestyén.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke: Böröcz István.
Tagok: Kuti Rezső, Molnár Judit, dr. Szalai Gábor. Külsős tagok: Typl Magdolna, Fejes Gabriella, Perjési Erika.

A Humán Erőforrás Bizottság elnöke: Molnár Judit.
Tagok: Illés Hajnalka, Pálffy Károlyné, Nagy Jenő, Szabó Miklós. Külsős tagok: Duna Katalin, Fellegi Erzsébet, dr. Ács Károly, Puskás Erika.

A Településfejlesztési, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke: Pálffy Károlyné.
Tagok: Illés Hajnalka, Kuti Rezső, Kutas Bendegúz. Külsős tagok: Gőcze Tibor, Tóth Barnabás, dr. Krasznainé Dobrosi Ágnes. 

Alakulo1

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Fut a Füred

2024-10-17. 13.30 Tagore sétány

Futás a sétányon.

Hírek, Agora

Hírek

Forgalomkorlátozás

Közműépítési munkálatok miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezetnek be a Koloska utcában.

Büntetések az utakon

Országosan fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon. Jelentős büntetésre számíthatnak a mobilozók.

füredi átlagnyug(nyög)díjas

2024.10.08.

Eszerint ha időpontra megyek Pestre, (novembertől, egészségügyi okokból, mert Veszprém egy rémálom, tegnap 2,5 órát próbáltam az Sztk-ban valamit elérni,…

Szerettem vonatozni

2024.10.05.

Én 4 óra 30 percig utaztam Balatonfüred Bp között. Székesfehérváron lekéstük a délipartról érkezö express vonatot és nem volt mozdony!…

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart