Oldal kiválasztása

Országos közlekedésbiztonsági program Füreden

Szerző: | 2022-06-07.

Balatonfüred ad otthont június 7-10. között a Road Safety – a biztonság az első néven indított országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak, amelyet óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolás tanulóknak szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

A HUMDA kiemelt küldetése, hogy támogassa a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelését. A korosztályi jellemzőknek megfelelő tanterv kidolgozása és annak használata a közlekedési balesetek megelőzése és elkerülése érdekében hasznos. A HUMDA létrehozta a „Road Safety – a biztonság az első” elnevezésű országjáró közlekedésbiztonsági oktatási projektjét, amely az általános iskolás tanulókat szólítja meg. A közlekedési ismeretek átadásában kiemelkedően jártas szakemberek tartanak foglalkozásokat a HUMDA kitelepülésein, ahova tanórai keretek között látogathatnak el az iskolások.

Balatonfüreden a Kisfaludy Strand parkolójában megvalósuló, a helyi fiatalságot megmozgató interaktív oktatási, fejlesztési program túlmutat a tanítás hagyományos keretein. A tantermek falain kívül, a szabadtéri helyszíni képzés alkalmával délelőttönként az óvodások és alsó tagozatos általános iskolás tanulók játékos átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre.

A délelőtti programokon 20 perces interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyermekek az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között például a rendőri karjelzésekkel ismerkednek. A délutáni programokon egy 4 x 4 méteres társasjátékon játszhatnak a családok, de egy reakcióidő-figyelő, -javító játékot is kipróbálhatnak. A felnőttek pedig úgynevezett részeg- és drogszemüveg révén tapasztalhatják meg miért nem szabad ilyen szerek hatása alatt volán mögé ülni.

A HUMDA tavaly szeptemberben indította el a projektet, 2021-ben 13 helyszínen összesen 31 530-an, 2022 elején pedig 7 helyszínen 13 981-en vettek részt az eseményen. A májusban folytatódó programsorozaton újabb tizenkét városba, két fesztiválra és két gyermektáborba látogat el novemberig a HUMDA Road Safety.

A képzés központi eleme a közlekedésbiztonsági ismereteket tartalmazó Útravaló elnevezésű kiadvány. Ez olyan ismereteket ad a gyermekeknek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében, és megalapozzák egy biztonságos szemlélet kialakítását. Az ingyenes kiadványt a kitelepüléseken kapják meg a tanulók. A szakterületen komoly tudással rendelkező szakemberek hétköznapi tapasztalatokra alapozva állították össze a kiadványt, amelyből a kicsik játékosan, valóban élményszerűen ismerhetik meg a közlekedési alapfogalmakat, a gyalogos, a kerékpáros és a közösségi közlekedést. A védőfelszerelésekről, a táblákról, az útburkolati jelekről és a rendőri jelzésekről, de még a passzív biztonsági berendezésekről is minden fontos információt megtudhatnak az érdeklődők.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Dés László koncert

2024-08-10. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Dés László és négy színész koncertje.

Neoton koncert

2024-08-09. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Nagykoncert.

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Értékek-nek

2024.07.28.

Egyetértek. Most néztem meg a báli képeket és idén is rengeteg, értelemtől csillogó szempárt, tekintetet láttam. Ha innen nézem, végül…

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart