Oldal kiválasztása

Télen-nyáron Balaton

Logounio

Sajtóközlemény
2023.12.01.

 

Különleges vízparti jégpálya-rendszer épül Balatonfüreden a Télen-nyáron Balaton című projekt keretében. Balatonfüred Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VE1-2022-00023-as számú pályázat keretében az Európai Unió társfinanszírozásával és a Magyar Kormány támogatásával 599,175 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy jégpálya és egy szabadtéri színpad kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázat keretében.

A Széchenyi Terv Plusz program támogatása keretében megújul és jelentősen kibővül a városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén. A Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, itt illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a Balaton-partot. A látványos és egyedülálló mobil jégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást.
Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghoki hálók, jégteke szett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz melegedő, kölcsönző sátor, és értékmegőrző szekrények is. Két helyen, a Zákonyi utcai illetve a Vitorlás-téri jégpályán lehet belépőt váltani, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.
A vízparti sétányhoz való közlekedést a jégfolyosó felett kialakított gyalogos híd biztosítja majd a Vitorlás-térnél, de kisebb kerülővel a park, a vízpart és az épületek is mind megközelíthetők maradnak. A Vitorlás-téri buszmegálló ideiglenes megszűnik, a Helkánál lehet felszállni az autóbuszokra. A gépkocsi közlekedés annyiban változik, hogy a Jókai utcáról az Écsy László utcán jobbra kanyarodva lehet majd tovább haladni, a Zákonyi utca felől átmenetileg zsákutca lesz. A különleges kialakítású, a térségben egyedülálló élményt nyújtó jégpálya-rendszer december elejétől várhatóan 2024. január végéig élvezhető majd.
A projekt támogatásával szabadtéri színpadot is magában foglaló új közösségi tér épül a város határában lévő Forrás-parkban. A közel 300 fős nézőtéren világszínvonalú technikával lesznek élvezhetőek a produkciók. A szabadtéri színpadot magában foglaló új kulturális, szórakoztató, sport és rekreációs közösségi tér autóval is megközelíthető lesz.

MEGHÍVÓ a jégpálya ünnepélyes megnyitójára

VIDEÓ:

Fotódokumentáció:

Megosztás

Programok

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

Molnár

2024.07.26.

Minek ez az egész felhajtás egy héten keresztül? Aztán a bálra 130 ezerért lehet bemenni. Váltani kellene. Jó a hagyomány,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart