Oldal kiválasztása

Kilátás a Balatonra

Szerző: | 2010-02-26.

Befejeződött a patinás Ipoly Szálló felújítása, márciusban nyit az exkluzív vendégfogadást nyújtó luxusszálló. Külön Szép Ernő szoba, Széchenyi Melanie lakosztály, százhúsz éves eredeti kovácsoltvas korlát, gőzölt akácfa burkolat várja a vendégeket. Hagyomány, luxus egy helyen.

A város talán legjobb adottságokkal rendelkező szállójának felújítása évekig húzódott. Még 2007-ben történt meg az addigra teljesen lepusztult épület külső renoválása, majd mintegy két éves kényszerű szünet után az év elejére fejeződött be (380 millió forintból, amelynek harminc százalékát uniós pályázati forrás fedezi) a teljes belső rekonstrukció.
– Exkluzív vendégfogadást nyújtunk majd, a tágas belsőterek, a Balatonra néző teraszok, az épület hangulata és hagyománya mind ezt segítik. Sikerült megőrizni a szálló belsőépítészeti értékeit, a korhű korlátokat, lépcsőket, a belső struktúrákat, igazán impozáns az épület. Nem volt zökkenőmentes a beruházás, de most úgy látom, az Ipoly Residence méltó társa lesz az Anna Grand Hotelnek, sőt bizonyos értelemben különlegesebb is lesz annál – válaszolta érdeklődésünkre Lengyel Ernő, a szálló tulajdonosa.

Az Ipoly nyolc különböző méretű designer lakosztályával és hat prémium szobájával, ötven-hatvan vendég fogadására alkalmas. A szállóban étterem kis különteremmel, 50 négyzetméteres konferenciaterem, valamint wellness szolgáltatások (jacuzzi, infra-, és finnszauna) is rendelkezésre állnak. Ezen kívül az Ipoly vendégei az Anna Grand Hotel valamennyi szolgáltatását igénybe vehetik.

Az eklektikus műemlék épületet Fehér Ipoly pannonhalmi főapát építtette 1894-ben. Rá egy évre már meg is nyitott az előkelő vendéglátásra specializálódott szálló. A korabeli vendégkönyvek szerint megszállt itt Lozt Károly, Stefánia főhercegnő és gróf Széchenyi Melanie, Türr István, Horthy Miklós illetve Szép Ernő is. Később a bencés rend többször bérbe adta az épületet, amely a második világháború alatt katonai kórházként és menedékhelyként funkcionált. Az állami tulajdonba került Ipolyból a háború után nővér és orvos szálló lett, – az egykori patinás épület állaga leromlott. A szebb napokat látott ház húsz évig üresen állt. Lengyel Ernő 2007-ben vásárolta meg az önkormányzattól és 670 millió forintból helyreállíttatta az épületet. Március 5-én hivatalosan is átadják a felújított Ipoly szállót.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart