Megújulhat a buszállomás

A város pályázati úton, négyszáz millió forintból építené át az elhanyagolt állapotú buszállomást és a vasútállomás épületét. A képviselők módosították a település szabályozási tervét, így hosszú évek óta zajló egyeztetések után van remény a fejlesztésre.

 

A város kapujának is nevezett terület átépítése illetve modernizálása már évek óta napirenden van, most hosszú egyeztetések után az önkormányzat a MÁV-val és a Balaton Volánnal közösen adja be az uniós pályázatát. Ha minden a tervek szerint halad, jövőre már el is készülhet a beruházás, amely a vasútállomás épülete és a buszállomás átépítése mellett a sokat kritizált Castricum teret is átformálná.
A legutóbbi testületi ülésen a képviselők módosították a település szabályozási tervét annak érdekében, hogy az eltervezett változtatások megvalósulhassanak. Abban mindenki egyetértett: annak ellenére, hogy a város egyik legfontosabb vendégfogadó objektumáról van szó, az állapotok már tarthatatlanok, az épületek funkciójuknak nem felelnek meg, a szolgáltatások színvonala sem megfelelő, az állomás és környékének kinézete pedig nem méltó a város arculatához.
A tervek szerint teljesen átalakítanák az állomás szerkezetét valamint modernizálnák a működését, a szolgáltatások is bővülnének, és javulna a minőségük. A jelenlegi autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kapnának helyet, a buszparkolókkal együtt. Közös helyiségben lehet majd megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek, a buszok pedig egy új fedett helyről indulnának.
A jelenlegi viszonyok között szinte teljesen használhatatlan Castricum tér is átalakul, ide új sétányt terveznek, új és korszerű vendéglátóhelyek épülnének, lesz játszótér, bővítik a parkolót illetve a tér díszburkolatot kap majd.

2011-re elkészülhet az új autóbusz-pályaudvar és ezzel valóban modern, ugyanakkor a város arculatához illeszkedő központ jöhet létre a Castricum téren és környékén.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.