Oldal kiválasztása

Megújulhat a buszállomás

Szerző: | 2010-03-31.

A város pályázati úton, négyszáz millió forintból építené át az elhanyagolt állapotú buszállomást és a vasútállomás épületét. A képviselők módosították a település szabályozási tervét, így hosszú évek óta zajló egyeztetések után van remény a fejlesztésre.

 

A város kapujának is nevezett terület átépítése illetve modernizálása már évek óta napirenden van, most hosszú egyeztetések után az önkormányzat a MÁV-val és a Balaton Volánnal közösen adja be az uniós pályázatát. Ha minden a tervek szerint halad, jövőre már el is készülhet a beruházás, amely a vasútállomás épülete és a buszállomás átépítése mellett a sokat kritizált Castricum teret is átformálná.
A legutóbbi testületi ülésen a képviselők módosították a település szabályozási tervét annak érdekében, hogy az eltervezett változtatások megvalósulhassanak. Abban mindenki egyetértett: annak ellenére, hogy a város egyik legfontosabb vendégfogadó objektumáról van szó, az állapotok már tarthatatlanok, az épületek funkciójuknak nem felelnek meg, a szolgáltatások színvonala sem megfelelő, az állomás és környékének kinézete pedig nem méltó a város arculatához.
A tervek szerint teljesen átalakítanák az állomás szerkezetét valamint modernizálnák a működését, a szolgáltatások is bővülnének, és javulna a minőségük. A jelenlegi autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kapnának helyet, a buszparkolókkal együtt. Közös helyiségben lehet majd megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek, a buszok pedig egy új fedett helyről indulnának.
A jelenlegi viszonyok között szinte teljesen használhatatlan Castricum tér is átalakul, ide új sétányt terveznek, új és korszerű vendéglátóhelyek épülnének, lesz játszótér, bővítik a parkolót illetve a tér díszburkolatot kap majd.

2011-re elkészülhet az új autóbusz-pályaudvar és ezzel valóban modern, ugyanakkor a város arculatához illeszkedő központ jöhet létre a Castricum téren és környékén.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart