Megújul a vitorláskikötő

Tavaszra elkészül a Balatonfüredi Yacht Club kikötője. A nyolcvanmilliós, részben uniós támogatású, beruházás keretében a hatvanéves épületeket lebontják és átépítik, valamint új hajóhelyeket is kialakítanak. A fejlesztés ezzel még nem zárul le, tervezik két klubépület kialakítását is.

A beruházáshoz az Európai Uniótól pályázati úton több mint 30 millió forintos támogatást kapott a BYC. A munkálatok már javában folynak. Újjáépítik illetve kiszélesítik a kikötő északi és déli részét, a nyugati oldalon pedig a több évtized alatt erősen megdőlt, rossz állapotú épületet lebontják, és újat építenek helyette.
– Az ötvenes években átadott kikötőben eddig nem történt nagy átalakítás, ezért gondoltuk úgy még 2007-ben, hogy fejlesztenünk kell. Szerencsésen pályáztunk és a beruházáshoz végül 39 százalékos támogatást nyertünk az uniótól. Ezzel még nem fejeztük be a fejlesztést, tervezzük két nagyobb klubépület megépítését is. A Zákonyi utca felőli oldalon már megvalósult új klubházhoz arculatában nagyon hasonló két épület a nyugati kikötőperemmel párhuzamosan épülne fel, míg a harmadik épület a bejárati létesítménnyel párhuzamosan valósulna meg. A fejlesztés becsült összege 350 millió forint, ennek jelentősebb részét szintén pályázati úton igyekszünk biztosítani – vélekedett Böröcz István, a klub ügyvezető igazgatója.

A vitorlás sportegyesületnek jelenleg több mint 370 tagja van, a létszám folyamatosan nő, ezért elkerülhetetlen a felújítás és bővítés. A kikötőépítésre elnyert pénzből futja arra is, hogy tíz új hajóhelyet alakítsanak ki. Az átépítéssel várhatóan tavasszal végeznek a kivitelezők a Balaton legnagyobb hagyományú és legeredményesebb vitorlás klubjában.

Tudósítás a beruházásról itt.

balatonfured.hu
Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.