Oldal kiválasztása

Megújul a vitorláskikötő

Szerző: | 2010-11-16.

Tavaszra elkészül a Balatonfüredi Yacht Club kikötője. A nyolcvanmilliós, részben uniós támogatású, beruházás keretében a hatvanéves épületeket lebontják és átépítik, valamint új hajóhelyeket is kialakítanak. A fejlesztés ezzel még nem zárul le, tervezik két klubépület kialakítását is.

A beruházáshoz az Európai Uniótól pályázati úton több mint 30 millió forintos támogatást kapott a BYC. A munkálatok már javában folynak. Újjáépítik illetve kiszélesítik a kikötő északi és déli részét, a nyugati oldalon pedig a több évtized alatt erősen megdőlt, rossz állapotú épületet lebontják, és újat építenek helyette.
– Az ötvenes években átadott kikötőben eddig nem történt nagy átalakítás, ezért gondoltuk úgy még 2007-ben, hogy fejlesztenünk kell. Szerencsésen pályáztunk és a beruházáshoz végül 39 százalékos támogatást nyertünk az uniótól. Ezzel még nem fejeztük be a fejlesztést, tervezzük két nagyobb klubépület megépítését is. A Zákonyi utca felőli oldalon már megvalósult új klubházhoz arculatában nagyon hasonló két épület a nyugati kikötőperemmel párhuzamosan épülne fel, míg a harmadik épület a bejárati létesítménnyel párhuzamosan valósulna meg. A fejlesztés becsült összege 350 millió forint, ennek jelentősebb részét szintén pályázati úton igyekszünk biztosítani – vélekedett Böröcz István, a klub ügyvezető igazgatója.

A vitorlás sportegyesületnek jelenleg több mint 370 tagja van, a létszám folyamatosan nő, ezért elkerülhetetlen a felújítás és bővítés. A kikötőépítésre elnyert pénzből futja arra is, hogy tíz új hajóhelyet alakítsanak ki. Az átépítéssel várhatóan tavasszal végeznek a kivitelezők a Balaton legnagyobb hagyományú és legeredményesebb vitorlás klubjában.

Tudósítás a beruházásról itt.

balatonfured.hu
Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart