Oldal kiválasztása

Füredi folk-rock Bulgáriában

Szerző: | 2010-11-23.

A balatonfüredi WARN!NG zenekar egyedüli magyar együttesként adott koncertet a Bulgáriában rendezett Perforge-Burgas tíz napos fesztiválon. A progresszív folk-rockot játszó fiatal zenészek nemzetközi közönség előtt léptek fel, mesterképzésen vettek részt, és videóklipet forgattak.


Az eseménnyel párhuzamosan zajlott a Spirit of Burgas fesztivál, amely Európa legnagyobb tengerparti fesztiválja, olyan fellépőkkel, mint a Prodigy és a Gorillaz.

Sziklai Balázs (gitár) és Tóth Mátyás (dob) az addigi rock & metál zenélést maguk mögött hagyva valami újat szerettek volna alkotni. Megkeresték Mátravölgyi Dánielt (billentyűs), és így hárman 2009 őszén megalapították a WARN!NG zenekart. Bár az alapfelállás jól működött, mégis hiányzott még valami az elképzelt hangzáshoz. Ekkor csatlakozott hozzájuk Sós Gergő (doromb), aki művészi játékával teljesen egyedivé tette a zenekar hangzását. A négytagú banda tagjai ugyan külön-külön más- zenei stílust kedvelnek, de ebből csak profitált a zenekar, mert így zenéjükben a hagyományos rock és metál stílusjegyek mellett megtalálhatók a népzenei elemek illetve a modern elektronikus effektek is.

Tavasszal elindultak a pápai Gitárnyűvők tehetségkutató versenyen, ahol különdíjat nyertek és meghívást kaptak a Pannónia Fesztiválra. Eddigi rövid pályafutásuk alatt Budapesten, Veszprémben, Balatonfüreden és Bándon léptek színpadra.

– A Fekete-tenger parti városban, Burgasban rendezett fesztivál nagy lehetőség volt számunkra, hiszen alig fél éve alakultunk. A burgasi fesztivál délelőttjein különféle előadásokat hallgattunk videoklip készítésről, színpadképről, hangzásról, a délutánok pedig próbákkal teltek. A tíznapos rendezvényre összesen hét banda gyűlt össze, Szerbiából, Bulgáriából, Ukrajnából két-két együttes, Magyarországról pedig egyedüliként mi. A zenekarok különböző stílust képviseltek, a punktól a metálon át a jazzig minden hallható volt a fesztiválon. Két fellépésünk volt a színpad, gyönyörű helyen volt, a Sea Garden nevű hely Pantheon részén, a tengerparttól alig húsz méterre. Itt vettük fel a videóklipet is. A fesztivál közönségének nagyon tetszett a zenénk, sokan gratuláltak a koncert után – így Tóth Mátyás a zenekar dobosa.

A WARN!NG együttes oldala: http://www.myspace.com/warninghun

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004