Oldal kiválasztása

Felújított rendőrkapitányság

Szerző: | 2010-12-16.

Az országos rendőr főkapitányság és az önkormányzat öt évre szóló, hatvanöt millió forintos megállapodást kötött, ennek részeként valósult meg a füredi kapitányság főépületének külső felújítása és hőszigetelése. Javultak a munkakörülmények, további fejlesztések várhatók.


A kapitányság épületének fejlesztése több lépcsőben történik majd, ehhez a város 35 millió forint támogatást ad majd, a további 30 millió forintot a megyei illetve az országos rendőrkapitányság biztosítja.

– Nagyon ráfért már a rendőrség épületére a fejlesztés. Úgy gondolom példaértékű megállapodást kötöttünk, tudjuk, a rendőrség nincs abban a helyzetben, hogy önerőből biztosítson egy ekkora beruházást, ezért adtunk ehhez támogatást. A városnak fontos, hogy ez a térség is rendezett legyen illetve a rendőrség megfelelő körülmények között dolgozhasson – vélekedett dr. Bóka István polgármester a felújított épületben kedden tartott ünnepségen, amelyen részt vett a megyei rendőr főkapitány is. Töreki Sándor kiemelte: a beruházással nem csak a kapitányságon dolgozó mintegy nyolcvan rendőr munkakörülményei javulnak, de a szervezet szolgáltatásait igénybevevő helyi lakosokat illetve turistákat is megfelelő körülmények között tudják majd ezentúl fogadni.
– Valóban fontos megállapodást kötöttünk a várossal, minden erőmmel azon leszek, hogy ez az öt éves fejlesztési program megvalósulhasson – tett hozzá a megyei kapitány.

Regdon László megbízott füredi rendőr kapitány kérdésünkre elmondta, a tervek szerint jövőre a jelenleg nagyon rossz állapotban lévő, használaton kívüli úgynevezett B épületet bontják el és építik újjá. A várhatóan két-három év múlva elkészülő új épületben a tervek szerint tanácstermet alakítanak majd ki.

Az ünnepségen elköszönt a kapitányság dolgozóitól Anda György korábbi füredi kapitány, akit december 1-ei hatállyal a megyei kapitányság rendészeti igazgatóságának vezetésével bíztak meg.

balatonfured.hu
Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004