Oldal kiválasztása

Bóka István az új BFT elnök

Szerző: | 2010-12-17.

A város polgármesterét dr. Bóka Istvánt választották meg a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnökévé, a testület legutóbbi ülésén. A kormány delegálta Fideszes országgyűlési képviselő 1999-2002 között, az első Orbán kormány idején már egyszer ellátta a tanács elnökségét.

A Balatoni Fejlesztési Tanács pénteki, Siófokon tartott ülésén a tanácsba delegált kormányzati képviselők, majd a szavazásra jogosult 17 főből jelen lévő 16 fős tagság is egyhangúlag Bóka Istvánt választotta meg a BFT élére. A régi új elnök Suchman Tamást váltja a poszton.

– Megtisztelő, egyben hihetetlen nagy kihívás, hogy újra vezetője lehetek a Tanácsnak – mondta az új elnök, aki beszélt arról is, hogy a szervezet elmúlt 12 évében voltak megtorpanások és szép eredmények is. Jó balatoni példának nevezte, hogy a régióban a különböző pártok képviselői képesek összefogni a közös célok érdekében.

A rendelkezésre álló forrásokról szólva Bóka István elmondta: a jövő évi költségvetés már szinte kőbevésettnek számít, ezért 2012-re kell koncentrálni, mielőbb elkészítve a térség középtávú intézkedési tervét, számba véve a kiemelt üdülőrégió fejlesztésére fordítható forrásokat. Ebben a munkában, illetve a következő uniós támogatási ciklusra való felkészülésben alapvető fontosságúnak nevezte a BFT munkaszervezetének megtartását illetve továbbfejlesztését.

Az ülésről képes tudósítás itt látható.


Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004