Oldal kiválasztása

Muzsikás karácsonyra

Szerző: | 2010-12-22.

Szeretem az ilyen intim helyeket, majd biztos összezenélek valakivel a közönség soraiból, mert a muzsikálás erről szó, kapcsolatot teremteni egymással – mondta Sipos Mihály még a fellépés előtt. Az Arácsi Népházban a Muzsikás együttes adott teltházas karácsonyi koncertet.

A három és fél évtizede működő Muzsikás együttes itthon és külföldön egyaránt ismert és közkedvelt. Sokoldalúságukra jellemző, hogy otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken. Ezúttal az Arácsi Népházban adtak teltházas koncertet. Akik már nem fértek be a terembe, az udvaron felállított kivetítőn nézték végig az estet.

A zenekar nem hazudtolta meg önmagát, ezúttal is volt kalotaszegi, mezőségi, moldvai, gyimesi és palatkai zene, köztük pedig Hamar Dániel anekdotázott.

– Ez a harmadik karácsonyi koncertünk ebben az évben, a Művészetek Palotájában játszottunk legutóbb. Nagyon jó érzés volt ebbe a füredi kis térbe belépni, kedvelem az iolyan helyeket, ahol közvetlen kapcsolatba lehet lépni a közönséggel. Nem először vagyunk itt a városban, idén nyáron már felléptünk itt és az egyik iskolában is tartottunk a gyerekeknek egy rendhagyó zeneórát. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen a heti egy énekóra nagyon kevés, meg kell velük ismertetni az élő zene varázsát, hiszen ez adja meg az érzelmi kötődést, ez az igazi élmény– válaszolta kérdésünkre Sipos Mihály hegedűs.

A Muzsikás számos díj és kitüntetés birtokosa. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-, a Magyar Örökség -, a Prima Primissima- és a Kossuth díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

A koncert előtt Bóka István polgármester mondott köszöntőt, kiemelve: ugyan hivatalosan még nem adták át a Népházat, az már most is fontos rendezvényeknek ad helyet. – A felújított népház, közösségi térként, regionális szervezetek színteréül és bemutatótérként egyaránt funkcionál, itt kap helyet a város közgyűjteménye és a postamúzeum – hangsúlyozta a polgármester.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004