Jégszalag-Jégkarnevál

A Balaton-Átcsúszás szervezői, a város önkormányzata és a Balatonfüredi Yacht Club közreműködésével a hétvégén megalakult a Magyar Jégsport Liga. A balatonfüredi jégen alapított új szervezet első bajnoksága a Kékszalag téli párjaként a Jégszalag nevet kapta.


– A Jégszalag a Kékszalag vitorlásverseny mintájára, annak téli párjaként, nemzetközi túraversenyként és jégsport bajnokságként indul el – ha az időjárás engedi, már a következő hétvégén itt Balatonfüreden- a szövetséghez csatlakozott sportágak részvételével, a Balatonfüredi Yacht Club bevonásával. A Jégszalag egy túraverseny, amely sajátos Balaton-Átcsúszást valósít meg. A sportágankénti kategóriákban az nyeri az értékes trófeákat, aki a leggyorsabban visszaér a füredi starthoz a déli partnál kitűzött jelet megkerülve – fogalmazott Kardos Gábor a hajó- és vitorláskikötő közötti jégen rendezett Első Balatoni Jégsport Találkozó részeként tartott sajtótájékoztatón.
A szervezők tervei szerint a jövőben a hagyományteremtő, kulturális és szórakoztató programmal kiegészülő füredi karnevál fő eseménye lenne a Jégszalag bajnokság és a szintén hagyományteremtő céllal kezdeményezett kötélhúzás az északi és déli part között.

Több sportág képviselőivel történt egyeztetés után alakult meg a Magyar Jégsport Liga, amely a következő szakosztályokat tömöríti: DN jégvitorlás, IceOpti jégvitorlás junior, free style jégvitorlás, jégszörf, kite, kitewing, korcsolya, gyorskorcsolya, free style fakutya, sífutás, hófutás. A szakágakon kívül a Magyar Jégkorong Szövetség is jelezte, hogy csatlakozna a Ligához, és megkezdődtek az egyeztetések a magyar kutyaszán-versenyzőkkel is.

A szombati rendezvény résztvevőinek balatoni jéggel kapcsolatos tapasztalatairól és egyéb, a témához tartozó információkról a www.atcsuszas.hu honlap közöl összegzést, ahol egy balatoni jégtérkép létrehozását is tervezik a szervezők. A Balaton-Átcsúszás rendezvényeit a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata biztosítja.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.