Erősödő szociális ellátás

Épül a város új szociális központja. Az önkormányzati bérlakások melletti területen helyet kapó modern, kétszintes komplexum várhatóan május végére készül el. A tervek szerint azonban a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ csak a nyáron költözik be az új helyére.

Uniós pályázati támogatásból, mintegy kétszázötven millió forintos beruházás révén a városban egységesítik a jelenleg elszórtan, elavult, kicsi és gazdaságtalan épületekben működő szociális ellátást. A rendszer jelenleg is több, mint ezer ellátottról gondoskodik. Az új központ megépítésével minőségi javulás várható a város szociális ellátásában.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán 150 millió forint támogatást nyert a város a szociális ellátás minőségének fejlesztésére. Az uniós forrásból és az önkormányzat biztosította önerőből a Kéki utcában épül fel az ezer négyzetméteres, kétszintes létesítmény. Az új épületbe költöztetik majd a családsegítő szolgálatot, a házi segítségnyújtó illetve gyermekjóléti szolgálatot valamint az idősek klubját és nappali otthonát. A teljes szociális ellátási repertoár egy helyen lesz elérhető.
Az építkezésről szóló tudósítás itt.


Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.