Oldal kiválasztása

Felszámolják a Sundance Parkot?

Szerző: | 2011-01-14.

Felszámolás alatt áll a Sundance Parkot működtető cég. A vállalkozás vezetője szerint egyelőre teljesen bizonytalan mi lesz a további sorsa a szórakoztató központnak. A város polgármestere úgy véli, Balatonfüred szempontjából az lenne a legszerencsésebb, ha új funkciót kapna a terület.

 

 

A Sundance Park Kft. igazgatója Serényi Gábor kérdésünkre elismerte: valóban felszámolás alatt áll a cég, de mint megjegyezte: a cég nem azonos a Sundance Parkkal így jelenleg bizonytalan mi lesz a szórakoztató centrum további sorsa. Arról, hogy mi vezetett a cég felszámolásához, egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

– A szórakozató központ eddigi működésének folytatása nem áll érdekében a városnak, sok panasz érkezett ezzel kapcsolatban. Vélhetően más célú hasznosítása lesz az ingatlannak – válaszolta érdeklődésünkre dr. Bóka István polgármester, aki hozzá tette: reményei szerint mindenképpen megfelelő önkormányzati szerepvállalással rendezik majd a területet.

A hányatott sorsú görög falu üzemeltetését három évvel ezelőtt két cég a Sundance Park Kft. illetve az IconBuild Kft. vette át, előbbi szervezte a programokat és üzemeltette a helyet, míg a másik az ingatlanokat vásárolta fel. A két társvállalkozás több száz millió forintos fejlesztést hajtott végre, több a területen lévő ingatlant felvásároltak és egy éttermeket, bárokat, zenés klubokat felölelő szórakoztatóközpontot alakítottak ki. Az üzemeltetéssel azonban voltak problémák, a park működését pedig többször kifogásolták a városban élők.

A Sundance Park jelenleg több, mint nyolcvan tulajdonossal társasházi formában működik. Kiskereskedők épp úgy vannak az érdekeltek között, mint tőkeerős nagy vállalatok. Információink szerint a park bezárása mintegy harminc füredi kisvállalkozót érintene, akik különböző funkciójú üzleteket működtetnek itt.

A kft. felszámolása azonban nem befolyásolja a Masped csoport működtette, a tavalyi évben végre jelentős forgalmat bonyolító Annagora Aquapark üzemeltetését, az a szezon kezdetekor újra kinyit.

balatonfured.hu
Megosztás

Olvass tovább

Programok

Carmina Burana

2024-03-10. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Kortárs táncszínház.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004