Oldal kiválasztása

Füredkult

A három füredi ékkő, a Vaszary Villa, a Jókai Mór Emlékház és a Városi Múzeum működtetésére hozta létre az önkormányzat a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft-ét. A három kulturális intézmény teljes rekonstrukciója kétmilliárd forintba került, amelyből másfél milliárdot uniós támogatásként kapott a füredi önkormányzat.

Vaszary Kolos esztergomi érsek egykori nyaralója, a teljes rekonstrukció után most képzőművészeti galéria, amely a tárlatok mellett koncerteknek, irodalmi esteknek és múzeumpedagógiai foglalkozásoknak is helyet ad.

Jókai Mór 1870-ben épült villája, ahol talán legnépszerűbb művét az Aranyembert írta, emlékház. Az itt berendezett kiállítás az országban is kuriózumnak számító, sajátos módon ad bepillantást az író füredi mindennapjaiba, s idézi meg a család társasági életének hangulatát.

A néhai fürdőigazgató villájába pedig a Helytörténeti Gyűjteményt és a Látogatóközpontot is magába foglaló Városi Múzeum költözött, ahol négy nagyobb téma: a közlekedés, a gyógyfürdő, az Anna-bál és a színház köré csoportosítva követhető nyomon Balatonfüred reformkori története.

Az egymástól csak pártucat lépésre álló patinás épületek s a bennük helyet kapó szellemiség Balatonfüred újkori fejlődésének egyik záloga.
Honlap.

Megosztás

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart