Oldal kiválasztása

Balatonfüredi KSE – kézilabda sport egyesület

A város NBI-es csapata a BALATONFÜREDI KSE.

Balatonfüredi KSE

Balatonfüreden éppen ötven esztendeje, egy akkor fiatal testnevelő, a ma is itt élő Glatz Laci bácsi honosította meg a kispályás kézilabdát. Évtizedes megyei szereplés után a kilencvenes évek elejére lett stabil NB II-es sportág ez a labdajáték Füreden, majd a 95/96-os szezon után jutottak fel a másodosztályba.

A feljutás után rögtön másodikak lettek és osztályozót játszhattak a Cegléddel az NBI-ért. A sors furcsasága, hogy akkor ezt éppen a BKC mai csapatkapitánya, az akkor a ceglédi kapuban parádézó Cziráki Zsolt akadályozta meg. Hosszú évekig idegenben, Veszprémben és Alsóörsön játszotta a hazai meccseit a füredi csapat, mely az elmúlt tíz esztendőben mindvégig a másodosztály élvonalához tartozott, de a hőn áhított első osztály csak nem akart összejönni.

A harmadik évezred két fontos változást hozott. Megépült a minden igényt kielégítő, válogatott mérkőzéseknek is helyet adó Balaton Szabadidő és Kultúrális Központ csarnoka és létrejött Balatonfüred, Balatonalmádi és Alsóörs csapatainak az összefogásából a Balatonfüredi Kézilabda Club. Ennek fényes eredményeként, ötven évvel a füredi kézilabdázás kezdetei után a BKC a Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligában kezdte el a 2007-2008. évi szezont.

További részletek, eredmények, tudósítások »

 

 

Megosztás

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004