Oldal kiválasztása

Dr. Szalai Gábor

Születésem (1967) óta kisebb megszakításoktól eltekintve Balatonfüreded élek. Tanulmányaimat a Radnóti Miklós Általános Iskolában kezdtem, majd pedig a Lóczy Lajos Gimnázium anyagszerkezeti tagozatán folytattam. Az érettségi, és egy év segédlaboránsi munka, illetve további egy év sorkatonai szolgálat után beiratkoztam a Veszprémi Egyetem (ma Pannon Egyetem) vegyészmérnöki szakára. A vegyész üzemmérnöki (B.Sc.) diplomámat 1990-ben vettem át, majd újabb két egyetemi év után okleveles vegyészmérnökként (M.Sc.) végeztem. Az 1991-92-es tanévben Olaszországban tanultam, egy-egy szemesztert a Ferrarai, illetve a Nápolyi Egyetemen.

Egy hároméves doktori (Ph.D.) ösztöndíjat elnyerve fél évig kutattam Nagy-Britanniában, a Belfast-i Egyetemen. Innen hazatérve ismét Veszprémben kutattam és tanítottam. A kémia tudomány doktora (Ph.D.) címet is itt szereztem meg 1999-ben.

1995-ben megnősültem, feleségem Dr. Szalainé Tóth Éva ma a Bem József Általános Iskolában tanít gyógypedagógusként. Kislányom, Rebeka 1995-ben született, ma általános iskolás.

Első munkahelyem rögtön a Balatonfüredtől való elszakadást is eredményezte: Nyergesújfaluba kellett költöztünk, ahol 1998-ban megszületett második gyermekünk, Gábor, aki ma szintén általános iskolás. A volt Magyar Viscosa gyárban (ma Zoltek Rt.) amerikai segítséggel, munkatársaimmal együtt meghonosítottuk a szénszálgyártás technológiáját. Három év alatt a világ legnagyobb szénszálgyárát építettük fel. Az ehhez szükséges technológiai és minőségbiztosítási elméleti és gyakorlati tudnivalókat amerikai tanulmányútjaim alatt sajátítottam el.

1999-ben költöztünk haza Balatonfüredre, és vállaltam munkát Balatonfűzfőn a Nitrokémia 2000 Rt.-nél mint finomkémiai marketing munkatárs. A munka mellett 2000-ben beiratkoztam a Külkereskedelmi Oktatási Központ felsőfokú külkereskedelmi üzletkötő szakára, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Master of Business Administration (MBA) szakára. Az előbbin 2002-ben, az utóbbin 2004-ben kaptam diplomát. Időközben az intermedier üzletág értékesítési főosztályvezetőjévé neveztek ki.

2002 tavaszán új állást találtam: a svájci tulajdonú, somlóvásárhelyi székhelyű Transpac Hungary Kft. (Codefine Group) ügyvezető igazgatója vagyok. A Társaság flexibilis konténerzsákokat gyárt, és ad munkát több száz embernek.

A 2002-2006-os ciklusban önkormányzati képviselőként a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság tagjaként dolgoztam. A 2006-os önkormányzati választáson újra képviselővé választottak.

Képviselőként igyekszem az emberek szavát meghallva, a racionalitásokra figyelve megfontolt döntéseket hozni. Balatonfüred töretlen fejlődésnek és a siker kiterjesztésének nélkülözhetetlen feltétele, hogy a békesség és a tisztelet útján haladjunk tovább. A város fejlődése újabb és újabb kihívásokat hoz magával, amelyekre jól válaszolva Balatonfüred olyan barátságos és otthonos város lesz, mint amilyennek mindannyian látni szeretnénk. Ennek a képviseletére vállalkozom az Ön jelöltjeként.

És teszem mindezt arácsi szívvel érezve és füredi fejjel gondolkodva.

Megosztás

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart