Oldal kiválasztása

Lóczy Lajos Gimnázium Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium

Balatonfüred, Ady E. u. 40.
Tel: +36/87/342-883 vagy +36/87/342-796
Web: www.loczygimnazium.hu
Igazgató: Duna Katalin

2010-től államilag elismert,akkreditált BME-nyelvvizsgahely működik iskolánkban,ahol angol és német nyelvből tehetnek alap-,közép-és felsőfokú nyelvvizsgát a jelentkezők.
A magas szintű idegennyelv-oktatás azonban csak egyik erősségünk. Az utolsó két évben a diákok kiválaszthatnak két olyan tantárgyat , melyből emelt szintű képzésben részesülnek. Így nyitott előttük az orvosi, mérnöki közgazdasági, jogi pálya is.
Ennek is köszönhető, hogy a felsőoktatásba tanulóinkat átlagosan 80 % felett veszik fel. Kiváló nyelvtudásuknak köszönhetően egyre többen tanulnak tovább külföldi egyetemeken.
Nemzetközi iskolai partnerkapcsolataink sokrétűek: 3 németországi, 1 franciaországi,1 finnországi gimnázium tanulóival találkozunk rendszeresen. Átlagosan kétévente Angliába utazhatnak tanulóink, júniusban a németországi Niddában járnak iskolába 2 hétig. Közös európai uniós projekten dolgozunk a witteni gimnáziummal, előkészületben van egy Comenius- projekt a germeringi gimnáziummal.
Tény, hogy a Lóczyban nagyon sokat kell tanulni. Kevés szabadidejükben diákjaink naponta kézilabda-,kosárlabda-,futball-,atlétikaedzéseken vehetnek részt, sokan táncolnak, tagjai a Diákszínpadnak, az énekkarnak, írnak a „Genius Loczy „ suliújságba.

Hagyományos a tanév eleji Dolomitok-túránk, minden évben sítúrára megyünk, az utóbbi években Franciaországba.

Elhivatott, rutinos pedagógusaink személyre szabottan foglalkoznak a tanulókkal, a tehetségesekkel éppúgy, mint a felzárkózókkal.

Duna Katalin
igazgató

Megosztás

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart