Lóczy Lajos Gimnázium Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium

Balatonfüred, Ady E. u. 40.
Tel: +36/87/342-883 vagy +36/87/342-796
Web: www.loczygimnazium.hu
Igazgató: Duna Katalin

2010-től államilag elismert,akkreditált BME-nyelvvizsgahely működik iskolánkban,ahol angol és német nyelvből tehetnek alap-,közép-és felsőfokú nyelvvizsgát a jelentkezők.
A magas szintű idegennyelv-oktatás azonban csak egyik erősségünk. Az utolsó két évben a diákok kiválaszthatnak két olyan tantárgyat , melyből emelt szintű képzésben részesülnek. Így nyitott előttük az orvosi, mérnöki közgazdasági, jogi pálya is.
Ennek is köszönhető, hogy a felsőoktatásba tanulóinkat átlagosan 80 % felett veszik fel. Kiváló nyelvtudásuknak köszönhetően egyre többen tanulnak tovább külföldi egyetemeken.
Nemzetközi iskolai partnerkapcsolataink sokrétűek: 3 németországi, 1 franciaországi,1 finnországi gimnázium tanulóival találkozunk rendszeresen. Átlagosan kétévente Angliába utazhatnak tanulóink, júniusban a németországi Niddában járnak iskolába 2 hétig. Közös európai uniós projekten dolgozunk a witteni gimnáziummal, előkészületben van egy Comenius- projekt a germeringi gimnáziummal.
Tény, hogy a Lóczyban nagyon sokat kell tanulni. Kevés szabadidejükben diákjaink naponta kézilabda-,kosárlabda-,futball-,atlétikaedzéseken vehetnek részt, sokan táncolnak, tagjai a Diákszínpadnak, az énekkarnak, írnak a „Genius Loczy „ suliújságba.

Hagyományos a tanév eleji Dolomitok-túránk, minden évben sítúrára megyünk, az utóbbi években Franciaországba.

Elhivatott, rutinos pedagógusaink személyre szabottan foglalkoznak a tanulókkal, a tehetségesekkel éppúgy, mint a felzárkózókkal.

Duna Katalin
igazgató

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.