Oldal kiválasztása

Városi Bölcsőde

Balatonfüred, Noszlopy ltp.
Tel: +36/87/342-874
Intézményvezető: Tompos Mária

 

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan, lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nekünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.” (Gárdonyi Géza)

A bölcsőde gyermekjóléti alapellátást biztosító intézmény. A családban nevelkedő gyermekek részére nyújt napközbeni ellátást. A bölcsődében 20 hetes kortól 3 éves korig vehető fel a gyermek. Ha a gyermek harmadik évét betöltötte, a bölcsődei gondozási- nevelési év végéig maradhat a bölcsődében.

Felvehető minden olyan kisgyermek, akinek szülei valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani a napközbeni gondozását. Ezen felül olyan kisgyermek, akinek egészséges fejlődése érdekében szükséges a bölcsődei gondozás, nevelés.

Városunk bölcsődéje 1989 szeptemberében került átadásra 40 férőhellyel, 2013 márciusától 56 férőhellyel működik. A bölcsődei felvétel egész évben folyamatosan történik, a szülők az intézmény vezetőjétől személyesen kérhetik gyermekük bölcsődei ellátását. A férőhelyek iránti egyre nagyobb számban jelentkezik igény a családok részéről, akik elsősorban Balatonfüreden élnek. Az önkormányzatok együttműködésének köszönhetően intézményünkbe felvehető balatonfüredi gyermekek mellett Tihany, Aszófő, Csopak, balatonalmádi, Alsóörs, Paloznak, Balatonszőlős és Pécsely településen élő családok gyermekei is.

Intézményünk 6.45-től – 17.00 óráig tart nyitva.
Nyári szünet: várhatóan augusztus 2020. augusztus 24-28 között.
Téli szünet: várhatóan december második felében (1-2 hetet vesz igénybe).

A bölcsőde feladata a gyermekek szakszerű gondozása, nevelése, harmonikus testi- szellemi fejlődésének segítése, az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével.
A gyermek gondozását, nevelését csecsemő és kisgyermek-gondozónői, illetve csecsemő és kisgyermeknevelő végzettséggel rendelkező szakdolgozók végzik.

Intézményünk dolgozói rendszeresen találkoznak szakmai körökben elismert szakemberekkel, továbbképzések keretein belül.

A kapcsolattartás folyamatos a városunk gyámhivatalával, közigazgatási osztályával, védőnői hálózattal, családsegítő központtal.
Intézményünk személyi és tárgyi feltételei biztosítottak, helyiségei az előírásnak megfelelően pavilon-rendszerben épültek. Négy játszószoba áll a gyermekek rendelkezésére, egyenként 10 – 12 fős gyermeklétszám befogadására alkalmas. A szobákhoz fürdőszoba, átadóhelyiség kapcsolódik.

2013-ban jelentős felújítás történt az intézményben, nyílászárók, radiátorok, padlóburkolat cseréje, illetve energiatakarékosságot szem előtt tartva napkollektorokkal illetve hőszigeteléssel gazdagodott az épületünk.
Szakmai programunk elsősorban az egészséges gyermek lelki, testi fejlődésének elősegítését tűzte ki célul, melyhez az egészségmegőrzés szorosan kapcsolódik. A gyerekek és szüleik ebben a közösségben családbarát, gyermek centrikus, környezettudatos szemlélettel találkozhatnak. Kiemelkedő szerepet kap a zenei nevelés.

Az intézmény további szolgáltatásokkal is igyekszik a kisgyermeket nevelő családok igényeihez igazodni.

Azon családok, akiknek nincs szüksége bölcsődei elhelyezésre, ugyanakkor szívesen eltöltenék egy-egy szabad délelőttjüket gyermekükkel kortársaival együtt, a kicsi életkorának megfelelően kialakított tárgyi feltételekkel ellátott játszóházba ellátogathatnak hozzánk.

Mind a bölcsődei, mind az alternatív napközbeni ellátások a kisgyermeket nevelő családok igényeihez igazodva alakult ki, melyek iránt növekvő igény jelentkezik.

 

 

Megosztás

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004