Félmillió vendég

A város továbbra is az ország legnépszerűbb települései közé tartozik. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly a belföldi és külföldi turizmust figyelembe véve hatodik leglátogatottabb város volt Balatonfüred. Ezzel a Balaton északi partjának a legkedveltebb nyaralóhelye.

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján a legkedveltebb települések rangsorának élén a 2009-es évhez hasonlóan ezúttal Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll.
A belföldi utazók körében a maga több, mint 245 ezres regisztrált vendégéjszakájával Balatonfüred a nyolcadik lett, míg a Magyarországra látogató külföldiek körében az ötödik legnépszerűbbnek bizonyult, közel 212 ezren látogattak a városba.
A belföldi turizmust figyelembe véve Balatonfüred Hévízzel és Egerrel együtt megőrizte korábbi helyezését a rangsorban. A Balaton északi partján egyeduralkodó a város, a tóparti települések közül csak Siófokra látogattak tavaly többen el. A külföldi turisták száma nőtt a városban, ebben az összevetésben egyértelműen a balatoni térség legnépszerűbb települése Füred.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.