Oldal kiválasztása

Félmillió vendég

Szerző: | 2011-03-01.

A város továbbra is az ország legnépszerűbb települései közé tartozik. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly a belföldi és külföldi turizmust figyelembe véve hatodik leglátogatottabb város volt Balatonfüred. Ezzel a Balaton északi partjának a legkedveltebb nyaralóhelye.

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján a legkedveltebb települések rangsorának élén a 2009-es évhez hasonlóan ezúttal Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll.
A belföldi utazók körében a maga több, mint 245 ezres regisztrált vendégéjszakájával Balatonfüred a nyolcadik lett, míg a Magyarországra látogató külföldiek körében az ötödik legnépszerűbbnek bizonyult, közel 212 ezren látogattak a városba.
A belföldi turizmust figyelembe véve Balatonfüred Hévízzel és Egerrel együtt megőrizte korábbi helyezését a rangsorban. A Balaton északi partján egyeduralkodó a város, a tóparti települések közül csak Siófokra látogattak tavaly többen el. A külföldi turisták száma nőtt a városban, ebben az összevetésben egyértelműen a balatoni térség legnépszerűbb települése Füred.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004