Oldal kiválasztása

Együtt Paloznakkal

Szerző: | 2011-03-08.

A város együttműködési megállapodást kötött Paloznakkal. A két település elsősorban a kultúra, az idegenforgalom és a gasztronómia területén igyekszik összehangolni kínálatát és erősíteni egymást. Czeglédy Ákost, az ötszáz lelkes falu polgármesterét kérdeztük.

 

– Nem egymás versenytársai vagyunk, keresni kell a kapcsolódási pontokat, kiegészíteni egymás kínálatát és adottságait. Ebből a megfontolásból született a két település közötti együttműködés, aminek a közös kultúrtáj mellett voltak konkrét előzményei is, hiszen a füredi iskolások évek óta ingyenesen látogatják a Tájházunkat, helytörténeti, honismereti foglalkozásokat tartanak ott. Paloznak, megőrizve persze sajátosságait, örömmel társul a Füreden zajló kulturális turizmushoz, nekünk is az a célunk, hogy színvonalas rendezvényeket szervezzünk. Csatlakoztunk és csatlakozunk több füredi programhoz, mint például a Hal és Borünnephez, az Ünnepi Könyvhéthez vagy éppen a Romantikus Reformkorhoz – vélekedett Czeglédy Ákos.

Az együttműködéshez egyébként nagy lökést adott az is, hogy először a Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny történetében, két, egymáshoz ennyire közeli település nyerte meg a saját kategóriáját. Együtt képviseljük majd az európai versenyben az országot. Bízunk benne, hogy ennek lesz marketing értéke, hogy aki eljön Füredre, az ellátogat Paloznakra is és fordítva – válaszolta érdeklődésünkre Czeglédy Ákos, aki hangsúlyozta, A felemelő évszázad című program keretében megújult a paloznaki Tájház kiállítása, ehhez kapcsolódóan új múzeumpedagógiai programokat dolgoztak ki, a kiállítást illetve a foglalkozásokat a továbbiakban is térítésmentesen látogathatják a füredi iskolák diákjai.

A polgármester kiemelte: a kulturális pályázatok az együttműködésre ösztönöznek és építenek, így Balatonfüred és Paloznak összefogva a remények szerint még nagyobb eséllyel indulhat majd ezeken a pályázatokon.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004