Oldal kiválasztása

Forradalom a városban

Szerző: | 2011-03-16.

Ismét forradalmi hangulat költözött Füred reformkori városrészébe. Színészek, diákok, táncosok, zenészek és hagyományőrzők elevenítették fel a 163 évvel ezelőtti március 15-ei történéseket. Egy napra megint itt volt a Pilvax Kávéház, a Nemzeti Múzeum illetve Landerer és Heckenast nyomdája.

A Pannon Várszínház, a Balatonfüred Néptáncegyüttes, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Balatonfüredi Koncert Fúvószenekar, az Ifjúsági Fúvószenekar, és a város iskoláinak diákjai, dolgozói idézték meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163 évvel ezelőtti eseményeit.
A Pilvax Kávéházzá avanzsált Anna Grand Hotelből induló márciusi ifjakat ezúttal is népes tömeg kísérte el útján. A történelmi pillanatok megelevenítése közben ezúttal is volt forradalmi ebédszünet, hogy aztán a rendezvény esti fáklyás felvonulással és Alexa Károly irodalomtörténész a Széchenyi- szobornál tartott ünnepi beszédével záruljon.

{photogallery}362{/photogallery}

Az eredetileg estére tervezett A kőszívű ember fiai című színházi előadást délelőtt rendezték meg, hogy a Baradlaynét játszó Kubik Anna átvehesse Budapesten a Kossuth-díjat. A színművészt az előadás végén Doncsev András alpolgármester köszöntötte a város nevében.
Az ünnepi program részeként Zlinszky Imre bíró, táblai elnök, a magyar magánjog és polgári perjog kiemelkedő művelőjének emlékére emléktáblát állítottak a városi Panteonban.

Videó a rendezvényekről itt látható.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004