Útfelújítás:szebb és zöldebb lesz

A reformkori városrészre rávezető két legforgalmasabb út teljes felújítása kezdődött meg. A Jókai utca 71-es főút alatti része és a Huray utca új burkolatot kap, előbbiben szélesítik a zöld sávot, utóbbiban parkolókat és csapadék elvezető csatornát alakítanak ki. Május végére minden elkészül.

– A Jókai utca 71-es alatti szakasza van csak önkormányzati tulajdonban, így erre a részre pályázhattunk. Itt teljes útburkolat csere lesz, új szegélyt kap az utca, valamint megszélesítjük a járda és az út közötti zöld sávot, néhány beteg gesztenyefát kivágunk, ezek helyére újakat ültetünk. Az utca alsó szakasza a Honvéd utcáig bazaltköves díszburkolatot kap, amelynek kinézete és kialakítása megegyezik majd a környék felújított utcáival. A Huray utca is új burkolatot kap, felújítjuk a járdát, kiépítjük a csapadékvíz elvezető rendszert, az utca jobb oldalán pedig 15-20 autónak helyet biztosító parkoló sávot alakítunk ki – válaszolta érdeklődésünkre Kosler Zoltán, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője, aki hangsúlyozta: a szezon kezdetéig mindenképpen elkészül a beruházás, így az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije már a felújított környezetet veheti szemügyre.

A teljes beruházás 122 millió forintba kerül, ehhez uniós pályázaton 86 milliós támogatást nyert a város. A Jókai utca alsó szakasza a tervek szerint április végére készül el, míg a Huray utca átadása május végén lesz. Az éppen aktuális munkafolyamatoknak megfelelően változik majd az érintett területen a forgalomkorlátozás, de a környéken lakók korlátozott közlekedése illetve az itt található fontos kulturális intézmények megközelítése szinte mindig biztosított lesz.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.