Oldal kiválasztása

Kritikus kérdések – Miniszteri találkozó

Szerző: | 2011-04-15.

Az internet nem ismer határokat, mindannyiunk érdeke, hogy ennek a hálózatnak ne legyenek gyenge láncszemei, egységes biztonsági rendszert kell kiépítenünk– vélekedett Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke a városban tartott miniszteri találkozón.

 

– Az unió országainak fejlődése, a gazdaság megerősödése szempontjából az egyik legfontosabb kérdés az információs infrastruktúrák biztonságos működése. Fel kell lépni a digitális bűnözés ellen, ez mára kritikus kérdéssé vált, hiszen Európa gazdasági jövőjéről van szó. Közös digitális piacon létezünk, jelenleg bizony vannak különbségek az egyes tagországok infrastrukturális rendszereinek működése között, segíteni kell a felzárkózást, hogy ne legyenek gyenge láncszemek – fogalmazott Neelie Kroes. Az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke hozzátette: nagyon örül, hogy Magyarország soros elnöksége alatt kiemelten kezeli ezt a kérdést.

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációért felelős államtitkára, egyben az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanács távközlési formációjának elnöke hangsúlyozta: a gazdasági élet biztonságos működése, az állampolgárok adatainak és érdekeinek védelme miatt rendkívül fontos kérdéssé vált az információs infrastruktúrák óvása. Jelenleg az Unióban évente 500 milliárd euró kár keletkezik a hálózatbiztonsági rendszerek kijátszása miatt.
– Védeni kell Európa gazdaságát és meg kell tartanunk az állampolgárok bizalmát. Egyre több a kifinomult támadás az információs rendszerek ellen, látjuk, hogy egyes politikai hatalmak is igyekeznek korlátozni az internethez való hozzáférést, ezek ellen tudnunk kell védekezni. Meggyőződésem, hogy ez a konferencia érdemben járul majd hozzá ahhoz, hogy május 27-én Brüsszelben a távközlési tanácsülésen a tagállamok közel kerüljenek a konszenzushoz – mondta Nyitrai Zsolt.

{photogallery}429{/photogallery}

Az Anna Grand Hotelben tartott sajtótájékoztatón Juhan Parts, Észtország gazdaságért és hírközlésért felelős minisztere úgy fogalmazott: az elmúlt két évben komoly és praktikus lépések történtek az információs biztonság érdekében, ami egy globális kérdés. Piotr Kołodziejczyk, Lengyelország Belügyi és Közigazgatási Minisztériumának államtitkára pedig azt hangsúlyozta, hogy egyre több munkahely kötődik az internethez, az európai gazdaság egyre nagyobb mértékben függ ettől a szektortól, ezért elengedhetetlenül fontos annak védelme.

Balatonfüred az Európai Unió Tanácsa magyar elnöksége alatt Nyugat-Magyarországot képviselve öt uniós eseménynek adott illetve ad majd otthont. A Távközlési Miniszteri Konferencián az Európai Bizottság magas rangú képviselői és több tagállami miniszter vett részt. A 120 fős delegáció két napot tölt a városban.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Július
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004