Nyit a vásárcsarnok

Közel négy hónap után újra kinyit a felújított vásárcsarnok. Harminc kereskedő, megújított kínálat, hosszú idő után ismét lehet majd halat kapni. Világosabb, szebb, szerethetőbb, többféle szolgáltatást nyújtó, a korábbinál versenyképesebb lesz a csarnok – véli az új üzemeltető.

 

 

Április 20-án, szerdán, reggel 6 órától újra látogatható lesz a piac. Az átépítési munkálatok jelenleg még zajlanak és várhatóan a nyitás után is folytatódnak majd, de ez már nem zavarja a működést. A bérlőknek illetve a városnak is az volt az elsődleges szempontja, hogy Húsvétkor már beindulhasson a csarnokban az élet.

A piacot mintegy kétszáz millió forintból újították fel. Az épület geotermikus fűtést kapott, és felújították a régi hagyományos fűtésrendszerét is. Kicserélték a kupola fényáteresztő középső részét, amibe a csarnok megfelelő szellőzése érdekében nyílászárókat is elhelyeztek. Teljesen új a vizesblokk, a mellékhelyiségek és a rokkantaknak kialakított mosdó. A csarnok új burkolatot kapott, a bejáratokban automata ajtókat szereltek fel, kicserélték az összes ablakot és új színt kapott az épület fémszerkezete. A csarnok eddigi üzemeltetését végző Vásárcsarnok Kft. végelszámolás alatt áll, a piac új üzemeltetője az önkormányzati tulajdonban lévő Probio Zrt.

– Tisztább, világosabb, élhetőbb csarnokot szeretnénk. Ennek érdekében történtek a felújítások, ezért alakítottunk ki egységes belső portálrendszert és dizájnt, az üzletek kirakatai esztétikusabbak lesznek, a régi bódék helyére pedig pavilonok kerülnek. A korábbi zsúfoltság helyét reményeink szerint egy rendezett, átlátható tér veszi át. Padokat helyezünk majd el kívül-belül, lesz kávézó terasszal, gondozzuk a csarnok parkját – egy élhető, szerethető piacot szeretnénk itt létrehozni – válaszolta érdeklődésünkre Somogyi László, a Probio vezérigazgatója, aki hozzá tette: lesznek új szolgáltatások is, hosszú idő után ismét lehet majd kapni a piacon halat, bővül a pecsenyesütő kínálata és látványpékség is költözik a csarnokba.

– Minden bérlővel új szerződést kötöttünk, a külön üzletet bérlőkkel öt évre szóló megállapodást írtunk alá. Jellemzően a régi kereskedők térnek vissza a csarnokba, de néhány új bérlő is lesz. Az asztali árusokkal és a pavilont működtetőkkel együtt mintegy harminc kereskedő költözik be a vásárcsarnokba. A külső árusítóknak is igyekszünk minél hamarabb kulturált környezetet biztosítani a csarnok keleti bejáratánál. Mindenképpen szeretnénk a későbbiekben tovább bővíteni a vásárcsarnok kínálatát, a hétvégéken működő minőségi élelmiszereket kínáló biopiacban vagy bolhapiacban gondolkodunk – tette hozzá Somogyi László.

A vásárcsarnok minden hétköznap reggel 6-tól este 6 óráig lesz nyitva, szombaton 6-14 óráig.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.