A virágos Balatonfüredért

A város idén is meghirdeti a Virágos Balatonfüredért versenyt, amelynek külön hangsúlyt ad, hogy az európai mezőnyben is megméretteti magát Füred. A több kategóriában indított versenyre nevezők ezúttal is igényelhetnek támogatást. A cél továbbra is a környezet, a városkép szépítése.

Az önkormányzat felhívása

A 2010. évi Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny fődíját város kategóriában Balatonfüred nyerte. Ez az elismerés egyben feljogosítja, hogy az idei Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében város kategóriában Magyarországot képviselje.

A felkészülésben kiemelt szerepet kell, hogy kapjanak a helyi lakosok, akiknek a támogatására feltétlen számítunk ezért a városszépítés elősegítésére Balatonfüred Város Önkormányzata az idén is meghirdeti a Virágos Balatonfüredért versenyt.

Az Önkormányzat támogatott virágvásárlási lehetőséggel segíti a helyi lakosságot a környezet szépítésében. Balatonfüredi ingatlanonként legfeljebb egy magánszemély veheti igénybe a 3.000,- Ft értékű támogatást, amely a rendelkezésre álló keret erejéig tart.

A balatonfüredi lakcímet személyi igazolvánnyal és lakcím kártyával igazolni kell.

A versenybe bárki benevezhet balkon, családi ház kertje, társasház kertje, kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely, intézmény kategóriákban 2011. április 20-tól 23-ig a kertészetekben. (Syl Kertészet: 71-es főút a hajógyári buszfordulónál, illetve a Balaskó Kertészet: Arácsi út 110/D)

A támogatást igénybevevő magánszemély köteles benevezni balkon vagy családi ház kategóriában a versenybe és várjuk az eredményhirdetésre is.
A legszebb kertet „Az év kertje” díjjal tüntetjük ki és kategóriánként további díjakat osztunk ki a bíráló bizottság javaslata alapján.

Az értékelés legfőbb szempontja, hogy a benevezett ingatlan milyen mértékben járul hozzá a városkép szépítéséhez. A bírálatok június 1-től 20-ig zajlanak, külön értesítés nélkül.

Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás a várost értékelő nemzetközi zsűri programjának keretén belül 2011. június 30-án lesz a Nagy Imre park – Vasút utca csomópontnál, amelyre mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.