Oldal kiválasztása

Világbajnokság Füreden

Szerző: | 2011-04-26.

Kétszáz hajó, világklasszis versenyzők, száguldás a vízen, akció, lenyűgöző látvány – katamarán világbajnokság Füreden. A Balatonfüredi Yacht Club jóvoltából újabb nagyszabású verseny megrendezésével kapcsolódhat be a város és az ország a világ vitorlás sport-elitjébe. Rajt júliusban.

 

Magyarországon első ízben rendezik meg a F18-as katamaránok világversenyét. A világ leglátványosabb vitorlás versenyének mezőnye július 1-én rajtol majd el.

– Az első Groupama Garancia Formula 18 VB 2011-es mezőnye a világ legjobb versenyzőit vonultatja fel, így nagy büszkeség és presztízs számunkra, hogy a Magyar Formula 18 Osztályszövetség külön kérésének eleget téve a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) rendezheti meg ezt a nagyszabású eseményt. AZ F18-asok, vagyis katamaránok jellegükből adódóan sokkal gyorsabban, dinamikusabban mozognak a vízen, mint egytestű társaik, így a VB-re kilátogatók akciódús, lendületes, és rendkívül izgalmas futamokra számíthatnak. A világbajnokságot emellett sokszínű és igényes programsorozat kíséri majd – olvasható Nagy R. Attila a BYC elnökének nyilatkozata a sport egyesület honlapján.

– A francia központú Groupama Csoport sportszponzorációjában a nyílttengeri vitorlássport támogatása kiemelkedő jelentőségű, ezért különösen nagy megtiszteltetés, hogy névadó szponzorai lehetünk ennek a nagy jelentőségű, látványos vitorlásversenynek, amelyet Magyarországon első ízben rendeznek meg – vélekedett Yann Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója, aki hozzátette: Bízunk abban, hogy az F18-as kategória tetszést arat a magyar közönség körében is, és az izgalmas versenyeket sokan követik majd figyelemmel, akár személyesen a Balatonnál, akár a híradásokon keresztül.

Bővebb információ a verseny hivatalos oldalán.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004