Oldal kiválasztása

Bontás vagy szórakozás?

Szerző: | 2011-04-28.

Továbbra is bizonytalan mi lesz a Sundance Park sorsa, nem tudni, a szórakoztató központ látogatható lesz -e egyáltalán a nyáron. Mindenesetre a honlapon szavazók hatvan százaléka egy kulturált vigalmi negyedet szeretne itt látni a jövőben is, erre azonban hosszútávon igen kicsi az esély.

 

A történet meglehetősen régi. Hányatott sorsú, majdnem az enyészeté lett görög falu. Hamar megbukó kereskedelmi funkció, majd új üzemeltetők érkezése: fejlesztés, új bárok, éttermek, zenés klubok nyíltak a területen, ami időközben a faluból Sundance Parkká avanzsált. Az üzemeltetéssel azonban folyamatos problémák adódtak, a szórakoztató negyed működését a városban élők többször is kritizálták. Aztán pár hónapja a hír: felszámolás alatt a komplexumot működtető cég.
A Sundance Park több, mint nyolcvan tulajdonossal, – köztük több kiskereskedővel-, társasházi formában működik. Az önkormányzat ugyan megkezdte a tárgyalásokat a társasházi vezetőséggel, de egyelőre patt helyzet van.

A Sundance Park sorsa viszont erősen foglalkoztatja a városlakókat és az ideérkezőket egyaránt. A park további létét firtató, a honlapon feltett kérdésre, több mint ezeregyszázan válaszoltak. Közel 63 százalékuk azt szeretné, hogy a továbbiakban kulturált szórakoztató negyed működjön a területen, mintegy 30 százalék gondolta úgy, hogy bontsák el a jelenlegi komplexumot és kapjon új funkciót a terület, és csupán csak elenyésző százalékban támogatnák azt, hogy apartmanok létesüljenek az ingatlanon.

Bóka István polgármestert kérdeztük, mire van esély, mit tehet a város?

– A város szeretne tulajdont szerezni a parkban, jelenleg ugyanis nem rajtunk múlik, miként működtetik a komplexumot. Nem tudom mi lesz az idei nyáron, az is elképzelhető, átmenetileg marad a szórakoztató negyed, de azt egyértelműen látni, hogy az a fajta szórakozás, ami az elmúlt években jellemző volt a parkra, nem találkozik a város törekvésével. Sokat teszünk a minőségi turizmusért, ezzel nem egyeztethető össze a park működése – vélekedett dr. Bóka István.
A polgármester kérdésünkre elmondta: nem hisz abban, hogy az egykori görög falu területén kulturált szórakoztató negyed működhetne, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják: az éjszakai bulik nem tudnak megmaradni abban a konszolidált formában, amit a város még tudna tolerálni.
– Határozottan az a véleményem, hogy a területnek új funkciót kell kapnia. Hosszútávon csak ez lehet a megoldás. Négy-öt éven belül az épületeket le kell bontani és meglátásom szerint egy lakópark létesítése lenne a legjobb megoldás. Ehhez persze először is az kell, hogy az önkormányzat rendelkezhessen a terület felett, utána pedig nyilván a képviselő testületnek kell eldöntenie, mit kezdjen a város az ingatlannal – tette hozzá Bóka István.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Balatonfured.hu2024-04-06 12.40AgoraKedves Virág, mindkét oldalon április 10. a jelentkezés dátuma. Reggel 7.30-tól lehet jelentkezni. Üdv A szerk
  • Virág2024-04-05 16.21AgoraÉrdeklődnek vki illetékestől hogy a támogatott virágvásárlási lehetőségre mikortól lehet jelentkezni? Ui. a hírben ápr. 10-e, a jelentkezési oldalon pedig
  • játszótér2024-04-04 13.47AgoraItt akartak csinálni sportpályát, de a környék lakói ellenezték, nem egyeztek bele. Volt erről szó, amikor csinálták a játszóteret. Így

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004