Tolnay regatta

Első alkalommal rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club a Tolnay Kálmán László emlékversenyt. Kifogástalan időben, 35 hajóval, több mint 150 fős mezőnnyel rajtolt el a kiváló vitorlázónak, a kétszeres olimpikonnak emléket állító, hagyományteremtő szándékkal útjára indított egy napos túraverseny.

 

A 2010-ben, 86 éves korában elhunyt Tolnay Kálmán László a Magyar Vitorlás Szövetség örökös tiszteletbeli – a Balatonfüredi Yacht Club örökös tagja, Balatonfüred sportjáért kitüntetettje, kétszeres olimpikon, többszörös magyar bajnok és Kékszalag győztes. A kiváló sportoló előtt tisztelegve a füredi vitorlázó egyesület hagyományteremtő szándékkal indította útjára az első Tolnay regattát.

Bár a verseny napján reggel még tükörsima volt a Balaton, ami nem kecsegtetett sok reménnyel, később megérkezett a várva várt szél is, így délelőtt tíz órakor elrajtolhatott a mezőny.

Az emlékverseny abszolút győztese az ifj. Rauschenberger Miklós kormányozta Principessa lett, a második helyet az Irokéz, a harmadikat a Passione csapata szerezte meg. A díjakat a versenyt szponzoráló Sopron Bank képviseletében, Berki Mihály vezérigazgató helyettes adta át.
A díjkiosztón részt vett Tolnay Kálmán László unokája.

Videó az emlékversenyről.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.