Oldal kiválasztása

Épül az óváros

Szerző: | 2011-05-11.

A nyár közepére befejeződhet a felső városrész átépítése, jelenleg is egymással párhuzamosan több helyszínen folynak a munkálatok. Épületek, parkok, utcák újulnak meg, új közösségi tér létesül, átszabják a település központját. Mustra, hogy áll a város rehabilitációs programja.

 

Mintegy két milliárd forintból újul meg az egykori falu, más néven a felső városrész. A Füredet a fürediekért fejlesztési programot 630 millió forinttal támogatja az Európai Unió, az önkormányzat közel ennyit tesz hozzá, de a beruházásokhoz még mintegy hétszáz millió forint magántőke is társul.

Szinte teljesen kész az országos műemléki védettségű, zeneiskolaként működő Pálóczy kastély rekonstrukciója, végeztek a Piros iskola felújításával és már látogatható a Vásárcsarnok is, igaz, itt még hátra vannak kisebb munkálatok. Elkezdődött a városháza épületeinek felújítása és folyamatban van a Kovászna-park átépítése illetve a Szent István téri körforgalom kialakítása is. A következő napokban a tervek szerint új térburkolatot kap a Vásárcsarnok előtti terület illetve a Kovászna-park néhány útja és végezhetnek a városházával szemközt épülő nyolcvan férőhelyes mélygarázs betonozásával is.

A tervek szerint a beruházások jelentős része július végére befejeződik, az óváros központjában, magánberuházásként épülő, három tömbből álló épületegyüttes azonban csak később készül el. A városrész fejlesztésének talán leghangsúlyosabb beruházása révén az épületek földszinti részében kap majd helyet az okmányiroda és összesen tizennégy üzlet illetve irodahelyiség, az emeleteken pedig huszonöt lakást alakítanak ki. Az épületeket kisebb, védett terek, parkok választják majd el egymástól.

Videó a munkálatokról a képre kattintva.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004