Oldal kiválasztása

Olcsóbb vízdíj a Balatonnál

Szerző: | 2011-05-18.

Csökken a víz- és csatornaszolgáltatás díja a balatoni településeken. Az állami díjtámogatási rendeletnek illetve a szolgáltató cég hatékonyságjavító intézkedéseinek köszönhetően a tavalyi árnál kevesebbet kell fizetni a szolgáltatásokért- jelentette be a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

A fogyasztók számára a különbözetet január elsejéig visszamenően jóváírja a társaság – adta hírül az MTI. Veigl Gábor, a DRV érékesítési igazgatója kifejtette, a Balaton környékén a csatornaszolgáltatás díja az egy évvel ezelőttihez képest köbméterenként átlagosan, áfa nélkül számítva 484,9 forintról 448,6 forintra csökkent, míg a víz díja 380 forintról 397 forintra emelkedett. Az együttes díj így 19 forinttal csökkent köbméterenként. Ez még jelentősebb annak fényében, hogy az elmúlt években inflációt meghaladó mértékben, átlagosan 10 százalékkal emelkedettek a vízdíjak. A mostani árcsökkenés egy átlagfogyasztó számára havonta 200 forintos megtakarítást jelent. Közel száz balatoni és velencei-tavi településen köbméterenként összesen 24 forinttal csökken a szolgáltatás díja.
A Balatonnál az országos átlagot meghaladóak a víz- és csatornaszolgáltatás költségei. A térségben a szolgáltatás azért is speciális, mert máshol nincs ilyen fogyasztói kör, amelynek fele csak idény jelleggel, évenként két-három hónapra veszi igénybe a vízközmű szolgáltatásokat. Ráadásul az üdülőrégióban egy régi, a mai turistaforgalomnál nagyobbra kiépített rendszert kell üzemeltetni, sok kis települést kiszolgálva. A költségeket növeli az is, hogy a fogyasztók nagy részét a Balatonból kinyert vízzel látják el, márpedig ennek tisztítása költségesebb, mint a kutakból, illetve karsztvízből származó vízé – tájékoztatta az MTI-t Veigl Gábor, aki hangsúlyozta, a társaság tavaly év végén zárult átvilágítása után végrehajtott hatékonyságjavító, a szigorúbb és átláthatóbb gazdálkodást szolgáló intézkedéseknek is köszönhető, hogy a DRV tudott élni az árcsökkentés lehetőségével.

forrás: MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004