Oldal kiválasztása

Veteránok Füreden

Szerző: | 2011-05-30.

Közel száz résztvevővel újra megrendezik a veterán autók futamát a Balaton északi partján. A szebbnél szebb autók között ezúttal egy 1923-as francia versenyautó lesz a legidősebb konstrukció. Füreden nem csak áthaladnak az oldtimerek, egy különleges versenynek is helyet ad a város.

 

Az egynapos verseny hagyományaihoz híven a rajtsorrendet ezúttal is egy vicces feladat teljesítésével határozzák meg, amelynek idén Balatonfüred ad otthont. Az autósok a Sundance Parkban egy különleges feladattal mérhetik össze tudásukat az eddig már jól ismert 1/100 időmérés szabályai alapján és egyben kvalifikálhatják magukat a szombati verseny rajt sorrendjébe.

A BALATON CLASSIC – RAMADA GRAND PRIX az egyik legkedveltebb Oldtimer Szuperkupa futam az országban. A június 4-én, szombaton rendezendő látványos futamon kizárólag 1980 előtt gyártott, érvényes forgalmival, műszaki vizsgával és biztosítással rendelkező, eredeti autók vehetnek részt, de ezúttal egyéni elbírálása alapján, youngtimerek is indulhatnak.
A szervezők ígérik: a remekművek több helyszínen is alaposan szemügyre vehetők lesznek, így Balatonfüreden június 3-án, pénteken 14-19 óra között a Sundance Parkban, június 4-én pedig 13-16 óra között a város reformkori részében.

A mezőny Balatonalmádi főteréről indulva, Veszprém érintésével, megjárja a Káli medencét és a Balaton felvidéket, ezzel összesen mintegy 200 kilométeres távot tesz meg. A közel száz induló között a már említett nyolcvan évesnél is idősebb Salmson Val 3 francia versenyautón kívül is lesznek igazán szép darabok. Egyebek mellett versenybe száll egy 1936-os gyártású Packard Super Eight Coupe, egy 56-os évjáratú Citroen, egy-egy 59-es szériájú Rolls-Royce és Mercedes, a keleti blokk képviseletében pedig egy 62-es Skoda Octavia, de lesznek egyebek mellett Jaguárok, Porsche-ék, Fordok, Fiatok és persze Alfa Rómeók is. A futam egyébként közúti verseny, így száguldásról szó sem lehet, a közlekedési szabályok betartásával juthatnak el a veterán autósok egyik ellenőrző ponttól a másikig. Az időmérő szakaszokon századmásodpercre előírt időket kell a lehető legprecízebben teljesíteniük.

Pontos útvonal, időpontok és a résztvevők névsora itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004