Reformkori séták

Történelmi kaland, sajátos gasztronómiai és kulturális időutazás a város emblematikus részében. Klasszicista épületek, parkok, hírességek és a tőlük elválaszthatatlan anekdoták. Folytatódnak a szervezett sétaútvonalak a reformkori városrészben. Füred, kicsit másképp, nemcsak turistáknak.

A város kulturális missziónak tartja a reformkori településrész bemutatását. A Városi Múzeumban működő Látogatóközpont munkatársai, legyen bármilyen évszak, sétákat, tematikus utakat szerveznek a savanyúvíz és környékének, a magyar reformkor egyik jelentős helyszínének megismertetésével.
Idegenvezetés, történetek a füredi kötődésű írókról, művészekről, Blaha Lujza és Jókai titkai, az Anna-bálok helyenként pikáns részletei. Gyógyvíz, a borok rejtelmei, füredi Pantheon, séta a parkokban és a Tagore sétányon. Múzeumok, galériák, Krúdy ihlette séta, alkalmanként fáklyás esti séták illetve olykor mindez közéleti szereplők tolmácsolásában. Júliustól a frissen felújított Kiserdő is látogatható a séták keretében.

Bejelentkezés és további információ:

Látogatóközpont
8230-Balatonfüred, Blaha Lujza utca 3
Elérhetőség: Fülöp Júlia 30/989-9302
Web: kultura.balatonfured.hu
E-mail: seta@furedkult.hu

Minden, amit tudni kell a sétákról itt.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.