Virágokkal Európába

A hónap végén (június 30) látogat Balatonfüredre az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije. A látogatással egy időben rendezik meg a Virágos Balatonfüredért verseny díjátadó ünnepségét. Az önkormányzat felhívása.

 

FELHÍVÁS

Tisztelt balatonfüredi lakosok és nyaralóvendégek!

A 2010. évi Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny fődíját város kategóriában Balatonfüred nyerte el. Ez az elismerés feljogosítja városunkat, hogy a 2011. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében egész Magyarországot képviselje.
A nemzetközi versenyben való részvétel tudatos előkészítést igényel mind az Önkormányzat részéről, mind a szakmai szervezetek, intézmények, vállalkozók és nem utolsó sorban a helyi lakosságtól.

A nemzetközi zsűri 2011. június 30-án (csütörtökön) 8.30 – 16.30-ig tekinti meg a várost, és szigorú szempontok szerint pontoz.
A szakmai szempontokon túl fontos szerepet kap a környezettudatos oktatás és a lakosság bevonása, mozgósítása a megmérettetésbe.

Ezúton is kérjük a lakosságot az alábbi programokon való aktív részvételre:

2011. június 30-án 10.00 – 14.00 óráig az Eötvös Általános Iskola Zrínyi utca felőli bejáratánál

ÖKO-Pannon Road Show, – szelektív hulladékgyűjtési akció.

Minden 3 kg papír, 10 db PET palack, vagy 5 db öblös fehér vagy színes üveg leadása után ajándékot adunk.

Szeretettel várjuk Önöket június 30-án 10.00 órakor a Vasút utcai szökőkútnál

a Virágos Balatonfüredért verseny díjátadó ünnepségére. Kérjük környezete szépítésével, tisztántartásával (előkert, kerítés, kapubejáró, járda, zöldsáv) járuljon hozzá Balatonfüred sikeréhez e nemes, nemzetközi megmérettetésben.

Balatonfüred Város Önkormányzata

További részletek a versennyel kapcsolatban itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.