Oldal kiválasztása

Jön az első roham

Szerző: | 2011-06-08.

A Balaton vízhőmérséklete dacolva a borús idővel elérte a lélektani határt: 23 fokos a tó, a sekélyebb részeken 24. Közeleg Pünkösd és a hétvége – az első igazi roham a város strandjain. Új szolgáltatások és a megszokott minőség, egyelőre még tavalyi árakon. Helyzetjelentés.

 

 

Az alkalmankénti zivatarok és a borús idő ellenére a város strandjain beindult az élet, több ezren fürödtek a hétvégén. Népszerű az új lídó a teljesen megújult Kisfaludyn, az Esterházy pedig magabiztosan hozza az évek óta megszokott formáját, mindez még az előszezoni árakon. Az előrejelzések szerint a hét második felében egyre melegebb lesz, a hétvégére pedig makulátlan strandidőt jósolnak. Nincs mit hát tenni, irány a strand.

Az új, mintegy harminc méter széles lídót és a hozzá tartozó homokozót máris birtokba vették a Kisfaludy strand vendégei. Az újonnan kialakított területen helyenként kisebb-nagyobb kövek vannak, mert a talaj ennyi idő alatt nem tudott még kellően megülepedni, ezért a strand üzemeltetői kérik a fokozott óvatosságot. – Egy év kell, amíg megfelelően megszilárdul itt a homok, nem kivitelezési hibáról van tehát szó, ez egy természetes folyamat, amihez alkalmazkodnunk kell – vélekedett Szeles Ákos a fürdőt üzemeltető Probio Zrt. munkatársa.

Tavaly mintegy 200 millió forintból újították fel a Kisfaludy strandot, most az elmaradt fejlesztések is befejeződtek. Megújult három önkiszolgáló étterem és büfé, ezzel a strand valamennyi épülete új külsővel várja a vendégeket. Kijavították a gyep hibáit, folytatták a parkosítást, a fürdő keleti oldalán kialakítottak egy új színpadot. A strandnál lévő nagy parkoló továbbra is ingyenesen vehető igénybe, kuriózum a strand területén biztosított külön őrzött kerékpártároló, de van még egyebek mellett gyerekszoba, értékmegőrző, ingyenes internet elérhetőség és vízi sportszer kölcsönző.
Az elmúlt években a tó exkluzív fürdőjévé fejlesztett Esterházyn nem volt igazán sok tennivaló, de itt is kiszélesítették a lídót és az ígéret szerint a szezonra elkészül a mólóbár is.

További információk a strandok honlapján.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004