Jön az első roham

A Balaton vízhőmérséklete dacolva a borús idővel elérte a lélektani határt: 23 fokos a tó, a sekélyebb részeken 24. Közeleg Pünkösd és a hétvége – az első igazi roham a város strandjain. Új szolgáltatások és a megszokott minőség, egyelőre még tavalyi árakon. Helyzetjelentés.

 

 

Az alkalmankénti zivatarok és a borús idő ellenére a város strandjain beindult az élet, több ezren fürödtek a hétvégén. Népszerű az új lídó a teljesen megújult Kisfaludyn, az Esterházy pedig magabiztosan hozza az évek óta megszokott formáját, mindez még az előszezoni árakon. Az előrejelzések szerint a hét második felében egyre melegebb lesz, a hétvégére pedig makulátlan strandidőt jósolnak. Nincs mit hát tenni, irány a strand.

Az új, mintegy harminc méter széles lídót és a hozzá tartozó homokozót máris birtokba vették a Kisfaludy strand vendégei. Az újonnan kialakított területen helyenként kisebb-nagyobb kövek vannak, mert a talaj ennyi idő alatt nem tudott még kellően megülepedni, ezért a strand üzemeltetői kérik a fokozott óvatosságot. – Egy év kell, amíg megfelelően megszilárdul itt a homok, nem kivitelezési hibáról van tehát szó, ez egy természetes folyamat, amihez alkalmazkodnunk kell – vélekedett Szeles Ákos a fürdőt üzemeltető Probio Zrt. munkatársa.

Tavaly mintegy 200 millió forintból újították fel a Kisfaludy strandot, most az elmaradt fejlesztések is befejeződtek. Megújult három önkiszolgáló étterem és büfé, ezzel a strand valamennyi épülete új külsővel várja a vendégeket. Kijavították a gyep hibáit, folytatták a parkosítást, a fürdő keleti oldalán kialakítottak egy új színpadot. A strandnál lévő nagy parkoló továbbra is ingyenesen vehető igénybe, kuriózum a strand területén biztosított külön őrzött kerékpártároló, de van még egyebek mellett gyerekszoba, értékmegőrző, ingyenes internet elérhetőség és vízi sportszer kölcsönző.
Az elmúlt években a tó exkluzív fürdőjévé fejlesztett Esterházyn nem volt igazán sok tennivaló, de itt is kiszélesítették a lídót és az ígéret szerint a szezonra elkészül a mólóbár is.

További információk a strandok honlapján.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.