Oldal kiválasztása

Örökbefogadási nap

Szerző: | 2011-06-08.

A füredi állatmenhelyen tizenegy, az Észak-Balatoni Ebmentő Egyesületnél pedig negyven kidobott, árva kutya várja új gazdáját. Az egyesület szervezte hétvégi nyílt napon az örökbefogadás mellett lehet támogatni a rossz bánásmód, az éheztetés és az állatkínzás ellen fellépő szervezetet is.

 

Az Észak-Balatoni Ebmentő Egyesület tagjai a helyi kutyakiképzőkkel együtt pünkösd vasárnap nyílt napot tartanak, hogy gazdát találjanak az elhagyott kutyáknak. A kutyamenhelyen illetve a Fürdő utcai kutyaiskola területén rendezendő program célja: felhívni a figyelmet az állatvédelmi törvény betartására, az állattartás alapvető szabályaira. Bár Balatonfüreden az elmúlt időszakban valamelyest javult a helyzet, de még így is évente a városban 70-80 kutyát dobnak ki az utcára, van tehát min javítani.
Az állatmenhelyen készített videó itt látható.

A nyílt nap (információs stand és kutya örökbefogadási lehetőség) június 12-én, vasárnap, 10-13 óra között lesz az egykori szeméttelep területén (Bajcsy- Zsilinszky út.) A Fürdő utcai kutyaiskola területén a programok 11 órakor kezdődnek.


Önkormányzati ebadó bevezetését, a kölyökkutyák kikötésének tiltását, az állatvédelmi bírság drasztikus emelését, valamint a kutyák fülkorrekciós műtéteinek betiltását tartalmazza egyebek mellett az állatvédelmi törvény megújításának javaslata. A tervek szerint a jövőben az önkormányzatok évenkénti eb összeírást végeznek majd. A gazdáknak eb rendészeti hozzájárulást kell fizetniük, amelynek elsősorban a felelős állattartásra való nevelés, az állatok megbecsülésének javítása lenne a célja. Mentesülnének azonban a díjfizetés alól azon gazdák, akik ivartalaníttatják és chippel látják el a kutyájukat, illetve háztartásonként egy eb után kérelmezhető az önkormányzatnál a fizetési kötelezettség alóli felmentés. A menhelyről hazavitt kutyák után sem kell hozzájárulást fizetni, mely az örökbefogadás gyakoribbá válását eredményezheti – olvasható a tervezetben.

Az állatvédők az állatvédelmi bírság kiszabható összegének drasztikus emelését sürgetik, emellett szívesen látnák az új javaslatban az állatkínzás végrehajtandó szabadságvesztéssel történő büntetését. Állatot elhagyni és kitenni ugyan jelenleg is akár szabadságvesztéssel büntethető cselekmény, ám az elmúlt évek tapasztalatai szerint ezért a legritkább esetben került valaki bíróság elé.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004