Díjazott füredi strandok

A Balatoni Szövetség ismét minősítette a fürdőhelyeket, Kék Hullám Zászlót kaptak azok a strandok, amelyek megfelelnek a nemzetközi követelményrendszernek. A város két fizetős strandja, az Esterházy és a Kisfaludy is a díjazottak között van. Azaz tiszta, vendégbarát és biztonságos.

 

Idén 31 strandot és öt kikötőt díjazott az akciót szervező Balatoni Szövetség. Valamennyi nevező strandot végiglátogattak, a kritériumok nem változtak továbbra is a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkező, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosító fürdők kaphatták meg a minősítést.

– Szinte valamennyi strandon tapasztaltunk kisebb- nagyobb fejlesztést. Egyre szebbek, igényesebbek a fürdőhelyek, a víz mindenütt tiszta volt és úgy tűnik mindenhol kiemelten figyeltek a biztonságra is. Szembetűnő volt, hogy több fürdőben külön figyelmet fordítottak a gyerekekre illetve a mozgássérültekre, ebben élenjárt Füred, hiszen mindkét strandon igényes játszóterek találhatók – fogalmazott Lázár János, a Balatoni Szövetség titkára, a Borcsa Étteremben tartott sajtótájékoztatón, ahol átadták az elismerő okleveleket és zászlókat a nyertes települések képviselőinek.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.