Oldal kiválasztása

Világrekorder érkezik

Szerző: | 2011-06-20.

A világ egyik leggyorsabb vitorlázója, a földkerülő rekorder Franck Cammas érkezik a városba és tart vetítéssel egybekötött élménybeszámolót. Július 2-án ötven balatoni vitorlázó gyermek találkozhat vele személyesen. Pár nap és kezdődik a katamarán világbajnokság.

 

– Cammas a világ egyik leghíresebb vitorlázója, trimaránjával tartja a földkerülő rekordot illetve a gyorsasági rekord is az övé. Az F18-as katamarán osztály aktív versenyzője. Másfél napot tölt majd a városban és szakmai programokon vesz részt. Ötven szerencsés gyermek találkozhat itt vele, nagy öröm ez számomra, hiszen ő az a sportoló, aki példaként állítható a vitorlázni vágyó gyerekek elé. Cammas igazán jó példa arra, hogy a vitorlázás hosszú távú karriert is képes adni – válaszolta érdeklődésünkre Nagy R. Attila, a Balatonfüredi Yacht Club elnöke.

Július 2-án, reggel 8.45 és 9.45 között nyílik lehetőség a világhírű francia vitorlázóval való személyes találkozóra. Cammas, aki viszonylag későn, csak matematika és zongora tanulmányai után döntött úgy, hogy hivatásos vitorlázó lesz, vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart majd, dedikál és a F18-as világbajnokság szponzora, a Groupama Garancia jóvoltából ajándéktárgyakat oszt szét a gyerekek között.
A találkozón maximum 50 gyermek vehet részt, ezért a szervezők kérik: akiket érdekel a program minél előbb jelentkezzenek a byc@byc.hu e-mail címen.

– A leggyorsabbak illetve azok, akik jól megtudják indokolni, miért szeretnének találkozni a sportolóval vehetnek majd részt a találkozón- tette hozzá Nagy R. Attila.

Alig két hét és kezdődik (július 1-8) Balatonfüreden a világ leglátványosabb vitorlás versenye, ráadásul az F18-as katamaránok Magyarországon először mérik össze tudásukat. Mintegy százhatvan hajó, (köztük húsz magyar) harminc nemzet és világklasszis versenyzőik vesznek részt a versenyen.

– Felkészültünk, már nagyon várjuk a versenyt. Nagy presztízst jelent, hogy a BYC kapta meg a verseny szervezésének jogát, komoly vitorlázók érkeznek ide számos országból, sok olyan lesz köztük, aki még nem is látta a Balatont. Ezzel bekerülünk egy olyan közegbe, ahol sem versenyzésben, sem szervezésben nincs még tapasztalata magyar vitorlás klubnak – vélekedett a BYC elnöke.

A füredi kempingben állomásoznak majd a versenyzők és a katamaránok, ahol bárki megtekintheti a hajókat. (A verseny ideje alatt napi belépőt lehet váltani a kempingbe.) A nyolc napig zajló rendezvényből igyekszik minél többet megmutatni az egyesület, ezért a mólótól rendszeresen indul nézőhajó, amelyről egész közelről lehet majd követni a versenyt. Itt a honlapon pedig GPS nyomkövetők segítségével lehet majd figyelemmel kísérni a katamaránokat.

A nézőhajó július 4-8 között minden nap 10:30-kor indul a mólóról, majd a versenypálya közelében 2 órán keresztül lehet figyelni a verseny menetét. Távcsövet, kamerát érdemes vinni!

Jegyárak: Gyermek (6-14 éves korig): 1.500 Ft

Felnőtt: 2.500 Ft

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart