Oldal kiválasztása

Indul a Vitorlás

Szerző: | 2011-06-22.

Több mint fél év szünet után megújulva, ám a régi patinát megőrizve, újra kinyit Füred emblematikus, műemlék épülete, az egész Balaton talán legjobb adottságú vendéglátóhelye, a Stefánia Vitorlás Étterem. Történelem, anekdoták, lefegyverző vízpart és panoráma egy helyen.

 

A műemlékvédelmi hivatal szigorú felügyelete mellett immár hónapok óta tart az egykori hajóépítő műhely, klubház rekonstrukciója.Nagyjából ötven millió forintból újítják fel a házat, a belső éttermi rész kialakítása az egykori funkciót, a hajóépítő műhelyt stilizálja majd, régi hajós ereklyék kapnak helyet a térben, köztük a híres Tramontana egykori gerince. A terasz és az épület között egy 140 négyzetméteres télikertet alakítanak ki. Az étterem és a szomszédos ingatlanon lévő Balatonfüredi Yacht Club között pedig megnyitják az átjárót.

– Nem volt kérdés, hogy itt szeretnénk egy igazán jó helyet csinálni. A Vitorláshoz mindegyikünket kötnek élmények, meggyőződésünk, hogy ez a Balaton legszebb vendéglátóhelye. Veretes történelme van az épületnek, amely mindig is a város egyik jellegzetessége volt és itt van a Balaton a lábunknál páratlan panorámával. Ilyen nincs még egy – mondják a korábban a füredi Bazsalikom Éttermet működtető vendéglátók.
Rostási Péter, Szölösi Tamás és Takács Attila egy befektető segítségével, jelentős hitelből, a korábbi tulajdonostól megvette a Vitorlást, most azon dolgoznak, hogy július első hetében kinyithasson az étterem.

– Egy igényes, megfizethető éttermet szeretnénk kialakítani, ahol jó ételek és jó hangulat van. Mindenképpen lesz az étlapon többféle balatoni hal, és terveink szerint délutánonként élő zene – mondják a tulajdonosok.

A Vitorlás felújítása több szakaszban történik, a júliusi nyitásra egyelőre a ház alsó szintje és a vendégtér készül el. A későbbiekben tervezik a szabadtéri terasz átépítését, amelynek szélére a vízzel párhuzamosan mozgatható kis színpad kerül majd. Az emeleten egy hetven férőhelyes különtermet alakítanak ki, felújítják és kibővítik a házat körbeölelő teraszt, a Zákonyi utca felé is kinyitják az épületet és lehetővé teszik, hogy ideiglenesen vitorlással ki lehessen kötni az étteremnél.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004