Oldal kiválasztása

Diákjárőrök a szezonra

Szerző: | 2011-06-23.

A szezonban a város strandjain, azok parkolóiban, valamint a turisztikailag frekventált helyeken rendészti fakultációs diákok segítik a rendőrök unkáját. A diákjárőrök július 11-től augusztus 19-ig egy hetes váltásban, rotációs rendszerben végzik feladatukat. Veszprém MRFK sajtóközleménye.

Idén 75 fakultációs osztályba járó fiatal jelentkezett a közterületi szolgálatra, valamennyien a balatonfüredi Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola 9. és 10. osztályt elvégzett diákjai. A szakképző iskolában két éve indítottak rendészeti fakultációs képzést, amelynek diákjai tavaly már kivették részüket a Balaton parti bűnmegelőzési tevékenységből. Míg 2010 nyarán 33 diákjárőr segítette egy-egy hétig a Balatonfüredi rendőrkapitányság munkáját, idén a számuk 75-re emelkedett. A „diákjárőr” feliratú pólóban feladatukat végző rendészti fakultációs tanulók a strandok látogatóinak bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó többnyelvű szórólapokat osztanak. Ha a bűnözők számára kínálkozó helyzetet – például a strandon őrizetlenül hagyott értékeket, leeresztett ablakkal hagyott autót – találnak, felhívják a tulajdonos figyelmét arra, miként tudja elkerülni, hogy bűncselekmény sértettjévé váljon. Bűncselekmény észlelése esetén a diákjárőrök értesítik a munkájukat felügyelő hivatásos rendőröket.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart