Oldal kiválasztása

Hal és bor

Szerző: | 2011-06-24.

Ünnepélyesen is megnyitották a IX. Balatoni hal- és borünnepet. A négynapos rendezvény programjait sokan látogatják, a borok és a balatoni halakból készült ételek mellett a kulturális műsorokra is jut figyelem. Aki most kapott kedvet elindulhat, a rendezvény java még hátra van.

 

– A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, s ez az ünnep is ilyen alkalom. Az ötletadó Kristóf Attila nyomán indult kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról – fogalmazott Bóka István polgármester, a Kisfaludy Galériában tartott megnyitón.

Korzenszky Richárd tihanyi perjel ünnepi áldásában kiemelte: emberi módon akkor lehet élni, ha mindenkinek meg lesz a mindennapi kenyere.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében a helyi értékek újrateremtéséről beszélt. Kiemelte, hogy a kultúra és a magyar közélet jeleseinek megjelenése lehetőséget ad arra, hogy a bor és a hal élvezete mellett szó essen országról, nemzetről és a közös gondokról – áll az MTI tudósításában.
Az idei borünnep díszvendége Kecskemét városa, a programok Füred mellett Csopakon, Tihanyban és Paloznakon is zajlanak.

A programok folytatódnak. A borbemutatók és borvásár mellett számos más rendezvény várja az érdeklődőket. Részletek itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004