Oldal kiválasztása

Megvan az év kertje

Szerző: | 2011-06-30.

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért mozgalom díjait. A versenyre ezúttal hétszázan neveztek, hat kategóriában hirdettek eredményt. A kert illetve a balkon ápoltsága, hangulata és láthatósága volt a legfőbb szempont. Az év kertje díjat az Európai Virágos Városok és Falvak verseny zsűrijének elnöke nyújtotta át.

 

Idén a nemzetközi környezetszépítő verseny zsűrijének látogatásával egy időben rendezték meg a Virágos Balatonfüredért mozgalom díjátadóját.

Clive Addison, a nemzetközi zsűri elnöke hangsúlyozta: Európa számos országában jártak már, de mindenütt azt tapasztalták, hogy azok a települések lehetnek sikeresek, ahol az ott élők részt vesznek környezetük alakításában, szépítésében. – Örülök, hogy itt Füreden ezt tapasztalom – fogalmazott az Angliából érkező zsűrielnök.

A Nagy Imre park – Vasút utca csomópontnál rendezett ünnepségen dr. Bóka István polgármester hangsúlyozta a mozgalom fontosságát majd átadta az okleveleket az immár tizenhatodik alkalommal megrendezett verseny díjazottjainak.

Brunnerné Molnár Veronika (képünkön) kis mediterrán hangulatú udvarát választotta a zsűri az év kertjének. A Halász közben lévő vendégház udvara átgondolt, praktikus és hangulatos is egyben.

– Nincs semmilyen szakirányú végzettségem csak ösztönösen ültetem a növényeket. Mindig fontos volt számomra a kert, évek óta alakítgatom az udvart, mostanra úgy érzem összeértek a növények. Mindent magam csinálok, fontos volt, hogy használható, élhető udvarunk legyen ugyanakkor minden évszakban dekoratív is. Az egyik kedvencem az előkert közepén álló szederfa. Soha nem vagyok elégedett, mindig tudnék valamit újítani, de el kell fogadnom, hogy a terület miatt végesek a lehetőségek. Gondot okozott, hogy viszonylag kicsi a terület, így jól végig kellett gondolni, mi fér el és mi mekkorává nő majd. Bár meglepett a díj, nagyon örülök az elismerésnek, mert ez egy visszajelzés, hogy másnak is tetszik a környezetünk – válaszolta érdeklődésünkre Brunnerné Molnár Veronika, aki 2005-ben egyszer már elnyerte a díjat.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Brunnerné Molnár Veronika

Kert kategória:

Meilinger Zoltánné

Fazekas József

Kovács Piroska

Királyné Henn Hajnalka

Vendéglátóhely:

A Zöld Teaház és Kávézó

Az Aranyhal vendégház

Judit vendégház

Balkon, erkély, terasz:

Richter Ottó János

Takácsné Vetro Katalin

Horváth Anna

Németh László Zoltán

Intézmények:

II/B Napköziotthonos Óvoda

Társasház:

Köztársaság u. 11/J lépcsőház

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • olvasó2024-02-18 11.13AgoraPárizs pld. kitiltotta
  • E-roller2024-02-13 18.51Agora2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül - a jó munkához pedig ugye idő kell... Ha valakinek van
  • Csak egy ötlet2024-02-13 18.37AgoraNem segítene, ha fényvisszaverő anyagból egy széles "láthatósági karkötő" lenne a biciklizőkön?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

Bannerek

Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2Gazdabolt