Szelik a Balatont

Huszonhat ország 136 versenyzőjével elrajtolt az F18-as katamarán világbajnokság mezőnye. A versenyzőknek nem volt egyszerű dolguk, közel hetven kilométeres széllel várta őket a Balaton, az egyik magyar egységnek az erős szélben ki is tört az árboca. E hét péntekig tart a verseny.

 

A kéttestű, 18 láb hosszú hajók előre kijelölt pályán versenyeznek a Füred-Siófok-Tihany háromszögben 4 csoportba osztva úgy, hogy két – két szín rajtol egyszerre. Az első napok selejtezői futamainak végeztével arany és ezüst csoportra osztják a mezőnyt.

A verseny első napján az esélyesek, a holland Mischa Heemskerk, az ausztrál Darren Bundock, és a szintén holland Koen de Koning jól futottak, a legjobb magyar egységként pedig a 2010-es Magyar Bajnok Váradi Szabó János, Pető Tamás kettős a 31. helyen zárta a napot.

Amennyiben az időjárás engedi, a hét minden napján lesznek futamok, így izgalmakban nem lesz hiány, július 8-ig, a világbajnokság zárónapjáig még lehet gyönyörködni a száguldó hajókban.

A verseny legfrissebb eredményei a BYC honlapján olvashatók.

A füredi kempingben állomásoznak a versenyzők és a katamaránok, ahol bárki megtekintheti a hajókat. (A verseny ideje alatt napi belépőt lehet váltani a kempingbe.) A füredi mólótól továbbra is indulnak nézőhajók, minden nap délelőtt fél 11-kor, így két órán keresztül közvetlen közelről lehet élvezni a valóban látványos versenyt. Távcsövet, kamerát érdemes vinni!

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!


Fotó: MTI

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.