Oldal kiválasztása

Budapest-Párizs-New York

Szerző: | 2011-07-09.

Humanista fényképész, a legjelentősebb magyar fotográfusok egyike. Ösztönös zseni, aki sokak példaképe és mentora – mondta Baki Péter fotótörténész, akinek válogatásában a világhírű művész legfontosabb képei közül száz látható a Vaszary Villában. Megnyílt André Kertész kiállítása.

 

– Vajon egyformán látjuk-e a világot? Vajon a távlatunk ugyanaz-e? És vajon ugyanazt látjuk-e bele a képekbe? Arra a szemléletre, arra a látásmódra, amit André Kertész képei mutatnak, nagy szükség lenne az igazi csodáktól megfosztott világunkban – mondta megnyitó beszédében Doncsev András a város alpolgármestere, aki Márait idézve hangsúlyozta: nem szabad belevakulni a valóságba, a csoda itt van a közelünkben.

Az élettelen építményeket is szellemiséggel kell megtölteni. A Vaszary Villa a metafizikai világban is létező hely. Sokkal több, mint egy uniós forrásból felújított egykori hercegprímási nyaraló. Fürednek, ennek a csodaszép városnak kimeríthetetlen sok lehetősége van, csak észre kell venni ezeket – vélekedett Doncsev András.

Kecskemét alpolgármestere Mák Kornél beszédében Kertész műveit méltatva úgy fogalmazott: saját nyugtalanságában tudott egyedit alkotni. Fotóinak története és mélysége van, lüktet bennük az élet. André Kertészről és a kiállításról bővebben itt.

A megnyitó után Baki Péter a kiállítás rendezője tartott tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A Budapest-Párizs-New York című tárlat szeptemberig látogatható a Vaszary Villában.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!


balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004