Oldal kiválasztása

Estély képekkel

Szerző: | 2011-07-17.

Száz műtárgy kelt el nagy érdeklődés mellett a Vaszary Villában rendezett első balatoni művészeti aukción, az azt követő jótékonysági esten pedig 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet csángó gyerekek nyaraltatására költenek. A társasági eseménnyel egybekötött aukciót jövőre megismétlik.

 

Kétszáz művész háromszáz műve, mintegy 150 millió forint kikiáltási értékben került kalapács alá szombaton a Vaszary Villában. Rengetegen voltak kíváncsiak az árverésre, teljesen megtelt a galéria nagyterme. Információink szerint az estélyen díszvendégként résztvevő Schmitt Pál köztársaság elnök unokáinak két balatoni képet vásárolt az árverésen, és szintén festményt vásárolt Halász János a nemzeti erőforrás minisztérium államtitkára is.

– A felkínált műtárgyak közel harminc százaléka kelt el, ami átlagos eredménynek számít. Viszont rendkívül sokan jöttek el az árverésre, ebből is látszik, valóban van létjogosultsága a fővároson kívüli művészeti aukcióknak is, igaz, a többség csak érdeklődő volt. A millió fölötti műtárgyak közül egy sem kelt el, 850 ezer forint volt a legdrágább megvásárolt műtárgy – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Pintér Péter, a művészeti árverést szervező Pintér Aukciósház vezetője.

Az aukciót követő estélyen százötven vendég vett részt, köztük vezető politikusok, sztárügyvédek, és a gazdasági élet néhány jeles képviselője. Az estély belépőjegyeinek árából befolyt összeget csángó gyerekek balatoni üdültetésére fordítják majd.

– A bevételből egy alapítványon keresztül hat-hét gyermek tíz napos üdültetését tudjuk támogatni. Ennél merészebb álmaim voltak, azt gondoltam nagyobb segítséget tudunk majd nyújtani. Ez is azt mutatja, hogy a jótékonyság kultúráján még van mit dolgozni Magyarországon. A hitem töretlen, jövőre hasonló rendezvénnyel készülünk – fogalmazott Pintér Péter.

Doncsev András a város alpolgármestere elmondta: már tervezik a folytatást, a Vaszary Villa jövőre is megrendezi az eseményt, amelyet szeretnének összekötni a Kékszalag vitorlás versennyel.

Az estély fővédnöke Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke volt, háziasszonya Miklósa Erika, Liszt-díjas operaénekesnő, az árverést Viktor Menshikov (képünkön) neves műgyűjtő vezette. Az estélyen a Dresch Mihály Quartet zenélt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004