Oldal kiválasztása

Estély képekkel

Szerző: | 2011-07-17.

Száz műtárgy kelt el nagy érdeklődés mellett a Vaszary Villában rendezett első balatoni művészeti aukción, az azt követő jótékonysági esten pedig 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet csángó gyerekek nyaraltatására költenek. A társasági eseménnyel egybekötött aukciót jövőre megismétlik.

 

Kétszáz művész háromszáz műve, mintegy 150 millió forint kikiáltási értékben került kalapács alá szombaton a Vaszary Villában. Rengetegen voltak kíváncsiak az árverésre, teljesen megtelt a galéria nagyterme. Információink szerint az estélyen díszvendégként résztvevő Schmitt Pál köztársaság elnök unokáinak két balatoni képet vásárolt az árverésen, és szintén festményt vásárolt Halász János a nemzeti erőforrás minisztérium államtitkára is.

– A felkínált műtárgyak közel harminc százaléka kelt el, ami átlagos eredménynek számít. Viszont rendkívül sokan jöttek el az árverésre, ebből is látszik, valóban van létjogosultsága a fővároson kívüli művészeti aukcióknak is, igaz, a többség csak érdeklődő volt. A millió fölötti műtárgyak közül egy sem kelt el, 850 ezer forint volt a legdrágább megvásárolt műtárgy – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Pintér Péter, a művészeti árverést szervező Pintér Aukciósház vezetője.

Az aukciót követő estélyen százötven vendég vett részt, köztük vezető politikusok, sztárügyvédek, és a gazdasági élet néhány jeles képviselője. Az estély belépőjegyeinek árából befolyt összeget csángó gyerekek balatoni üdültetésére fordítják majd.

– A bevételből egy alapítványon keresztül hat-hét gyermek tíz napos üdültetését tudjuk támogatni. Ennél merészebb álmaim voltak, azt gondoltam nagyobb segítséget tudunk majd nyújtani. Ez is azt mutatja, hogy a jótékonyság kultúráján még van mit dolgozni Magyarországon. A hitem töretlen, jövőre hasonló rendezvénnyel készülünk – fogalmazott Pintér Péter.

Doncsev András a város alpolgármestere elmondta: már tervezik a folytatást, a Vaszary Villa jövőre is megrendezi az eseményt, amelyet szeretnének összekötni a Kékszalag vitorlás versennyel.

Az estély fővédnöke Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke volt, háziasszonya Miklósa Erika, Liszt-díjas operaénekesnő, az árverést Viktor Menshikov (képünkön) neves műgyűjtő vezette. Az estélyen a Dresch Mihály Quartet zenélt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004