Oldal kiválasztása

Ügynök ügy – Elismerő nyilatkozat (frissítve)

Szerző: | 2011-07-18.

Simon Károly Balatonfüred egykori polgármestere ígéretével ellentétben egyelőre mégsem nyilatkozik a Füred TV-nek beszervezésének körülményeiről illetve ügynöki tevékenységéről. Hétfőn azonban egy elismerő nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe, ezt közöljük.

 

„Tisztelt Érintettek! Elismerem, hogy a nyilvánosságra hozott ügynöki múltam igaz. A napvilágot látott dokumentumok valósak és ezennel kívánok minden érintettől őszinte elnézést és bocsánatot kérni. Annak idején 1990-ben hibásan döntöttem úgy, hogy a közéletben kívánok szerepelni és dolgozni, ezen tevékenységemből származó minden kitüntetésemről és funkciómról lemondok.

A történteket ugyan tiszta szívből megbántam és sajnálom, de nem tudok már változtatni.

A lelkiismeretemmel saját magamnak kell szembenéznem.

Tisztelettel: Simon Károly” (Eredeti példány alább csatolva.)


Korábbi hírünk

Simon Károly a város első szabadon választott polgármestere lemond díszpolgári címéről, elismerve ezzel, hogy a nyilvánosságra hozott ügynök múltja igaz. A napokban tette közzé egy internetes portál az erről szóló dokumentumokat. Megkérdeztük a város polgármesterét.

– Az ügy kirobbanásakor, még a múlt héten beszéltem erről Simon Károllyal, akkor még nem volt egyértelmű a helyzet, azonban e hét szerdán felkeresett és elismerte, hogy az ügynök múltjáról szóló nyilvánosságra került információk igazak – fogalmazott dr. Bóka István.

Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz a díszpolgári címmel, a polgármester elmondta: e hét szerdán Simon Károly bejelentette nekem, hogy lemond a díszpolgári címéről, amit elfogadtam s erről hivatalosan is tájékoztatom a képviselő- testületet. Nagyon szomorú és csalódott vagyok. Mellesleg furcsállom, hogy azokat, akiket akkor belekényszerítettek egy rendszerbe, most megbélyegezzük, akik azonban azt a rendszert működtették, még mindig szabadon mászkálhatnak – mondta Bóka István.

A kuruc.info internetes portál tette közzé néhány napja Simon Károly ügynök múltját bizonyító dokumentumokat, annak apropóján, hogy a Duna Televízióban egy korábban készült portré filmet tűztek műsorra, amelyben mint közismert vitorlázót mutatták be.

Simon Károlyt (1932, Balatonarács) Sulyok Péter fedőnéven 1961-ben szervezte be a BM, két és fél éven át dolgozott ügynökként. A válogatott vitorlázót, a balatonfüredi hajógyár egykori főmérnökét, a város 1990 utáni polgármesterét 2008-ban Füred díszpolgárává avatták.

Az ügynök múltjáról szóló hírt Simon Károly kérdésünkre megerősítette, hozzátéve, önszántából döntött a díszpolgári cím visszaadásáról. Erről és beszervezésének körülményeiről hétfőn nyilatkozik a Füred tv-nek, amelyet itt a honlapon is közlünk majd.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2021 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Hakimoto2024-02-21 10.24AgoraTisztelt Somogyi úr, miért különbbek a nyugati bejáratnál strandolok a keleti részen strandolóktól. Vagy mindenhol van Wifi vagy sehol sem.
  • olvasó2024-02-18 11.13AgoraPárizs pld. kitiltotta
  • E-roller2024-02-13 18.51Agora2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül - a jó munkához pedig ugye idő kell... Ha valakinek van

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

Bannerek

Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2Gazdabolt
Bahart