Oldal kiválasztása

Hidegfürdő, máshol?

Szerző: | 2011-07-29.

Eredeti helyén illetve a móló és az Esterházy strand közötti területen biztos nem épül meg az egykori hidegfürdő – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen. Jelenleg az is kérdéses, lesz-e egyáltalán fürdőház. A befektető mindenesetre nem mondott le szándékáról, keresi a megoldási lehetőségeket.

 

– A környezetvédelmi felügyelőség több részletében is aggályosnak minősítette az egykori fürdőház eredeti helyén való felépítésének tervét. A lakosság is elég markánsan utasította el a beruházást illetve mindezek ismeretében az önkormányzat sem támogatja a fürdőház eredeti helyén való felépítését. Így a Tagore sétány móló és a strand közötti szakaszában biztos nem épül meg a fürdő – fogalmazott a testületi ülésen dr. Bóka István. A polgármester hozzátette: a beruházó Gyetvai Fivérek Zrt. továbbra sem tett le a fürdőház megépítéséről, keresi az új, szóba jöhető helyszínt, ám azt újra véleményeztetni kell majd a környezetvédelmi felügyelőséggel.

Mint arról korábban többször is írtunk, az egykori hidegfürdő eredeti helyén történő megépítése kapcsán elsősorban a Tagore sétányról látható balatoni panoráma csorbulása, a fürdőház okozta közlekedés problémái illetve az eredeti funkciótól eltérő szálloda létesítése merült fel aggályként.

A beruházást tervező cég részéről Gyetvai Zsolt a megyei újságban azt nyilatkozta, hogy bár a környezetvédelmi felügyelőség valóban kifogásolta tervük néhány pontját, de ezekhez tudnának alkalmazkodni és elképzeléseiket ennek megfelelően módosítani. Szándékuk szerint a fürdőház helyét az eredetileg tervezethez képest eltolnák észak-keleti irányba, hogy ne takarja ki a Tagore sétányról nyíló kilátást.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004