Hidegfürdő, máshol?

Eredeti helyén illetve a móló és az Esterházy strand közötti területen biztos nem épül meg az egykori hidegfürdő – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen. Jelenleg az is kérdéses, lesz-e egyáltalán fürdőház. A befektető mindenesetre nem mondott le szándékáról, keresi a megoldási lehetőségeket.

 

– A környezetvédelmi felügyelőség több részletében is aggályosnak minősítette az egykori fürdőház eredeti helyén való felépítésének tervét. A lakosság is elég markánsan utasította el a beruházást illetve mindezek ismeretében az önkormányzat sem támogatja a fürdőház eredeti helyén való felépítését. Így a Tagore sétány móló és a strand közötti szakaszában biztos nem épül meg a fürdő – fogalmazott a testületi ülésen dr. Bóka István. A polgármester hozzátette: a beruházó Gyetvai Fivérek Zrt. továbbra sem tett le a fürdőház megépítéséről, keresi az új, szóba jöhető helyszínt, ám azt újra véleményeztetni kell majd a környezetvédelmi felügyelőséggel.

Mint arról korábban többször is írtunk, az egykori hidegfürdő eredeti helyén történő megépítése kapcsán elsősorban a Tagore sétányról látható balatoni panoráma csorbulása, a fürdőház okozta közlekedés problémái illetve az eredeti funkciótól eltérő szálloda létesítése merült fel aggályként.

A beruházást tervező cég részéről Gyetvai Zsolt a megyei újságban azt nyilatkozta, hogy bár a környezetvédelmi felügyelőség valóban kifogásolta tervük néhány pontját, de ezekhez tudnának alkalmazkodni és elképzeléseiket ennek megfelelően módosítani. Szándékuk szerint a fürdőház helyét az eredetileg tervezethez képest eltolnák észak-keleti irányba, hogy ne takarja ki a Tagore sétányról nyíló kilátást.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.