Oldal kiválasztása

Kiserdei aggályok

Szerző: | 2011-08-03.

Túl zajos a játszótér, éjszakánként fiatalok hangoskodnak a felújított Kiserdőben, a jelentősen megnövekedett forgalom miatt gondot okoz a parkolás és egyre több autó hajt be jogosulatlanul a területre – sérelmezik egyebek mellett a frissen felújított park környékén élők. Rákérdeztünk.

 

A Park és a Petőfi utca lakói személyesen majd levélben keresték meg a Kiserdő felújításával kapcsolatos aggályaikkal a térség önkormányzati képviselőjét, Molnár Juditot, és egyben kérték az önkormányzat közreműködését. Levelükben egyebek mellett kérik, hogy a zaj miatt a játszóteret hangvédő kerítéssel illetve magas növényzettel vegyék körül, az éjszaka randalírozók megfékezése érdekében a rendőrség rendszeresen járőrözzön a parkban, szüntessék meg a Park utcában tapasztalható szabálytalan parkolást, illetve javasolták a területen egy parkőr jelenlétét is.

– A felmerült problémák kapcsán egyeztettem a városüzemeltetési osztállyal illetve Regdon László rendőrkapitány úrral. A füredi kapitányság vezetője ígéretet tett arra, hogy az éjszakai órákban fokozottabb figyelmet fordítanak a parkra, rendszeres lesz a járőrözés, a szabálytalanul parkoló illetve a Kiserdőbe engedély nélkül behajtó autókat pedig szigorúan megbüntetik. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján úgy tűnik, a rendőri jelenlétnek van visszatartó ereje, megítélésem szerint már most javult a helyzet – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Molnár Judit, aki hangsúlyozta: a legutóbbi testületi ülésen a képviselő-testület úgy döntött, hogy alkalmaz egy parkőrt, aki a Kiserdő felügyeletét látja majd el.

A képviselő a többi kéréssel kapcsolatban elmondta: az önkormányzat megvárja a park végleges műszaki átadását s utána újra megvizsgálja a lakók felvetette problémákat. Mint Molnár Judit fogalmazott: a későbbiekben visszatérnek a hangvédő kerítés létesítésére, de szóba került egy kamerás megfigyelő rendszer esetleges kiépítése is.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004