Oldal kiválasztása

Klubház sztori

Szerző: | 2011-08-07.

Felavatják a Balatonfüredi Futball Club új klubházát, a ceremónia alkalmából a fürediek a Ferencváros labdarúgó csapatával vívnak barátságos mérkőzést. A 650 m2 alapterületű klubház maradéktalanul megfelel a Magyar Labdarúgó Szövetség NB II-es induláshoz szükséges elvárásainak.

 

A Balatonfüredi Futball Club 2008-ban értékesítette a Fürdő u. 34. szám alatti ingatlanának mintegy 40 százalékát egy ingatlanfejlesztő cég részére. A befolyó vételárból két nemzetközi méretű labdarúgó-pálya építését kezdték meg, de a munka a rendkívül zord téli időjárás miatt három hónapot csúszott. Végül a megvilágított műfüves labdarúgó pályát 2009. júniusában adták át, az élőfüves labdarúgó pálya befejezését 2009. augusztus 11-én az Újpest FC NB I-es labdarúgó csapatával vívott barátságos labdarúgó mérkőzéssel ünnepelte az egyesület.

A klubház kivitelezését a következő év januárjában kezdték meg, amely egy kényszerű kivitelező váltás után idén nyárra készült el. A 650 m2 alapterületű klubház, az MLSZ előírásai szerint a jelenlegi NB II indulási feltételeknek is maradéktalanul megfelel. Az épületben négy játékos öltöző, játékvezetői öltöző, szertár, orvosi szoba, masszőr szoba, pihenő szobák, taktikai szoba és iroda van. Az épület fűtés-hűtés rendszerét – megújuló energia felhasználás – a legkorszerűbb légszivattyú biztosítja.

Az új klubházat augusztus 10-én az egyesület a Fradival avatja fel, amikor a felnőtt labdarúgó csapat a Ferencváros NB I-es labdarúgó csapatával vív barátságos mérkőzést.

– A Fradi továbbra is az egyik legnépszerűbb csapatnak számít hazánkban, főleg most, hogy a nemzetközi porondon is megméretteti magát. Januártól folytak a tárgyalások az FTC vezetőivel, végül sikerült megállapodnunk – nyilatkozta Fülöp Zoltán szakosztályvezető. A meccs 17 órakor kezdődik előtte a füredi fiatalok a Siófok csapatával mérkőznek meg.

A multifunkciós műfüves sportpályát és a műfüves lábtenisz pályát, továbbá a sporttelep parkosítását ez év őszére tervezik az új sportfinanszírozási törvénynek köszönhetően, élve azzal a lehetőséggel, hogy július 1-től a cégek társasági adójuk 70 százalékával úgynevezett csapatsportokat (foci, kézi, kosár, vízilabda, jégkorong) művelő egyesületeket támogathatnak.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004